Košarka

Naslov ide u Detroit

Borna Rupnik • ponedjeljak, 06.10.2008.
Naslov ide u Detroit
Foto: Nikola Movrić

Košarkašice Detroit Shocka osvojile su naslov prvakinja WNBA lige. U finalu su s glatkih 3:0 svladale ekipu San Antonio Silver Starsa, a posljednju, treću utakmicu dobile su s čak 16 koševa razlike...

U finalu prošle sezone Detroit je u petoj utakmici poražen od Phoenix Mercuryja. No ove godine košarkašice Detroita ništa nisu prepustile slučaju. "Da, prošla je godina bila brutalna. Bilo je obeshrabrujuće izgubiti titulu", priznao je trener Shocka Bill Laimbeer.

Ovih dana posao mu je najviše olakšala Katie Smith, koja je proglašena najboljom igračicom finala. Smith je u posljednju pobjedu (76:60) utkala 18 svojih pogodaka, a imala je vrlo uspješnu sezonu. Osim ekipnog naslova i pojedinačne nagrade, osvojila je i zlatnu olimpijsku medalju u Pekingu. "Bilo je zabavno. Jednostavno je bilo vrlo zabavno", zaključila je Katie.

Djevojke iz Detroita tako su potopile sve nade Srebrnim zvijezdama, koje su imale najbolji omjer pobjeda i poraza u regularnom dijelu sezone. Ann Wauters bila je najbolja u redovima gostiju (19 koševa), ali morala je priznati poraz: "Trenutno smo vrlo razočarane, ali ako gledamo cijelu sezonu, bila je ovo prekrasna godina. Ipak, nije lako izgubiti u finalu".

Ekipi Shocka ovo je treći naslov u povijesti, a zanimljivo je kako su sva tri osvojili u različitim dvoranama. Tu je situaciju prokomentirala Deanna Nolan, koja je u nedjelju ubacila 12 koševa: "Već pokušavamo smisliti gdje ćemo igrati sljedeće sezone".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!