Nogomet

Rakitić: "Ne želim čuti za poraz"

Zoran Zdelar • utorak, 07.10.2008.
Rakitić: "Ne želim čuti za poraz"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Ivan Rakitić uopće ne želi prije utakmice s Ukrajincima razmišljati o porazu, a njegovo mišljenje dijeli i Dario Knežević...

Mladi Ivan Rakitić definitivno je jedno od najugodnijih iznenađenja u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2008., a njegove dobre igre u reprezentativnom dresu više nikome nisu neočekivane. No, to još uvijek, čini se, nije shvatio i njegov trener u Schalkeu, koji ga u posljednje vrijeme više drži na klupi nego u igri.

Rakitić jednostavno ne prihvaća mjesto na klupi… "Ako je nekome u redu sjediti na klupi, onda mu je bolje ostati kod kuće. To vrijedi i za klub i za reprezentaciju. No, najbitnije mi je da sam dobro pripremljen i da se dobro osjećam te sam i više nego spreman za dvoboj s Ukrajinom", kaže Rakitić.

Hrvatska je sedmica uvjerena da će uvjeriti trenera Freda Ruttena da je pogriješio kad je odlučio staviti ga na klupu. "Trener ima svoj koncept, no neće me moći zaobići samo tako jer ja se i dalje osjećam spremno i potentno."

Ivan smatra da se u dvoboju s Ukrajinom moramo nametnuti od samog početka. "Imamo u reprezentaciji mnogo igrača koji vole pas igru i mi se moramo odmah nametnuti. Tko god bude igrao, vjerujem da ćemo biti uspješni, jer njima su tri boda potrebna koliko i nama."

Riječ poraz u ovom slučaju za Rakitića ne postoji. "Nećemo sada razmišljati o tome da ćemo izgubiti. Mi želimo pobjedu, a poraz za nas u ovom trenutku ne postoji."

Slično razmišlja i branič Dario Knežević, kojem se najvjerojatnije smiješi mjesto u startnoj postavi u Kharkivu. "Ako pružimo svoj maksimum možemo očekivati pobjedu. O porazu ne razmišljam, iako nas u Ukrajini čeka teška utakmica."

Knežević još uvijek nikad nije igrao protiv Milanova napadača Andrija Ševčenka. "On je upravo otišao u Englesku kad sam ja stigao u Italiju, pa nisam nikad igrao protiv njega", rekao je branič Juventusa.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!