Nogomet

St. Etienne uvjerljiv u Danskoj

Vedran Babić • četvrtak, 23.10.2008.
St. Etienne uvjerljiv u Danskoj
Foto: Sandro Donda

Vodeća momčad nakon prvog kola skupine G je St. Etienne. Francuzi su s 3:1 porazili Kopenhagen, a Rosenborg i Club Brugge odigrali su remi bez pogodaka...

Kopenhagen - St. Etienne

Trenutno 13. momčad Le Championnata odlazi iz danske prijestolnice s tri sasvim zasluženo osvojena boda, premda je moglo biti drugačije. Iako su već u 2. minuti poveli preko Bafetimbija Gomisa, samo tri minute kasnije domaćini su imali priliku za izjednačenje. No, najstrožu kaznu nije realizirao Nordstrand, bolje rečeno, vratar Viviani obranio je njegov udarac.

Od tog trenutka St. Etienne je imao više od igre i u 37. minuti kapetan Loic Perrin povisuje na 2:0. Tračak nade domaćim navijačima ukazao se u 59. minuti kada je dosuđen novi jedanaesterac. Ovoga puta izvođač je Cesar Santin i rezultat je 1:2. Međutim, sve dvojbe oko pobjednika razriješio je šest minuta potom Dimitri Payet.

Rosenborg - Club Brugge

U drugoj utakmici skupine nije bilo pogodaka, pa će se Rosenborg i Club Brugge morati pomiriti s bodom. Više razloga za zadovoljstvo takvim ishodom imat će gosti. Norvežani su, naime, bili konkretniji i opasniji, ali gostujući vratar Stijn Stijnen branio je udarac za udarcem i uspješno sačuvao praznu mrežu. Rosenborg je imao ukupno deset udaraca (osam u okvir), dok su Belgijanci tek tu i tamo zaprijetili.

Za Club Brugge zaigrao je i naš Ivan Leko. Splićanin je u 59. minuti ušao u igru umjesto Vargasa.

Kup UEFA - Skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

København1:3Saint-Étienne
Rosenborg0:0Club Brugge
1Saint-Étienne 49:4+58
2Valencia 48:4+46
3Kobenhavn 44:5-15
4Club Brugge 42:3-13
5Rosenborg 41:8-72

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!