Nogomet

U Zaprešić po zalet za Tottenham

Mario Lešković, Vedran Attias • nedjelja, 02.11.2008.
U Zaprešić po zalet za Tottenham
Foto: Davor Sajko

Nakon ohrabrujućeg boda u Šibeniku, pred nogometašima Intera stoji najveći izazov - u goste im dolazi Dinamo, naša najbolja momčad, aktualni državni prvak i jedini hrvatski klub koji još uvijek igra u europskim natjecanjima. Iako su u Zaprešiću svjesni snage protivnika, nipošto se neće predati dok s druge strane Dinamu pobjeda održava sjajnu atmosferu prije utakmice u Londonu...

Najlakša utakmica, u kojoj nema imperativa rezultata, utakmica u kojoj se pozitivno sve osim poraza. Inter igra protiv Dinama pred svojim navijačima i pokušat će iznenaditi Modre iz Maksimira. Svjesni da je viroza prošlost, što se vidi iz rezultata u Sigetu, Žuti se nadaju da imaju igru kojom mogu doći do minimalno boda koji bi im pomogao u nastavku sezone. Dolaskom trenera Perkovića, Inter igra discipliniranije u obrani, napad je uvijek bio dobar, dok je u kup utakmici protiv Zagreba zakazala vezna linija.

Igralo se dobro do primljenog pogotka koji kao da je presjekao "žutu" momćad. Takva situacija se ne smije ponoviti protiv Dinama jer bi to moglo biti pogubno. I ako se primi pogodak, to ne znači da je utakmica gotova i da je rezultat nedostižan. U najavi susreta Perković je rekao:"Moramo zaboraviti kup utakmicu i okrenuti se daljnjim susretima. U nedjelju moramo pokušati sve da iznenadimo Dinamo, a imamo i plan kako to napraviti. Brz protok lopte, koncetracija u obrani, to su postulati od kojih ne smijemo odstupati u nijednom trenutku utakmice."

Dok su protiv Šibenika nedostajali Budimir, Cavrić, Kukec, za ovaj susret Perković ima na raspolaganju sve igrače. Očekuje se da će lakše ozlijeđeni Grgurović stisnuti zube i zauzeti svoje mjesto u veznoj liniji. Inter je Dinamu uvijek bio tvrd orah, pa se vjeruje da će i ovaj put "skupo prodati kožu".

Trener Dinama Branko Ivanković očekuje Inter koji se, tradicionalno, neće braniti protiv Dinama: "Inter je momčad koja je, uz nas, najefikasnija momčad lige. Napad i vezni red su im najkvalitetniji dio momčadi." Žuti iz Zaprešića jed(i)na su momčad koja se protiv Dinama odluči nadigravati: "Ako se vratimo u povijest, dosta su nam puta znali zagorčati život i biti fatalni za nas. Uostalom, u startu prvenstva dobro su igrali protiv nas. Mogu reći kako su prava "haklerska" ekipa." Podsjetimo, Dinamo je početkom kolovoza u Maksimiru slavio 3:1, no bila je to vrlo izjednačena utakmica koja je vrlo lako mogla i drugačije završiti.

Što se tiče kadra za utakmicu u nedjelju, nema Tomislava Butine koji je počeo lagano trenirati, Mathiasa Chage koji se oporavlja od ozljede i trenira po posebnom programu, kapetana Igora Bišćana koji ima tri žuta kartona još od Šibenika i Guillerma Suareza koji je na treningu osjetio bol u mišiću.

Pobjeda u Zaprešiću bila bi odlična za održavanje sjajne atmosfere prije Tottenhama: "Imamo pozitivno raspoloženje, ali smo svjesni želje domaćina i toga da tamo igra puno naših igrača koji se sportski žele dokazati kako su trebali duže ostati tu i jasno je kako će napraviti sve da nam poremete planove. Rezultat nam je važan zbog svega - atmosfere, bodova i dobrog raspoloženja."

Mogu li Žuti iznenaditi Modre i poremetiti im planove prije Londona i utakmice s Tottenhamom ili će Dinamo neokrznuto proći kroz Zaprešić - ostaje nam vidjeti...

T-Com 1. HNL, 13. kolo: Inter Zaprešić - Dinamo 15.30h

Inter: Brašnić - Ceraj, Iftić, Budimir, Krznar - Batarelo, Cavrić, Grgurović - Sivonjić - Bule, Dodik

Dinamo: Kelava - Lovren, Drpić, Carlos, Ibanez - Vrdoljak, Hrgović - Sammir, Morales, Mandžukić - Balaban.

1. Hrvatska nogometna liga

  • Rezultati
  • Ljestvica

13. kolo

Zadar1:1Slaven Belupo
Cibalia0:3Osijek
Sesvete0:0Šibenik
Inter-Zaprešić1:3Dinamo
Zagreb1:1Rijeka
Varaždin0:2Hajduk
1Dinamo 3371:26+4574
2Hajduk 3359:25+3468
3Rijeka 3350:44+656
4Slaven Belupo 3346:39+755
5Zagreb 3338:39-147
6Šibenik 3344:35+946
7Osijek 3340:41-141
8Cibalia 3333:53-2038
9Inter-Zaprešić 3341:50-936
10Varaždin 3341:55-1435
11Zadar 3328:49-2129
12Sesvete (-1)3331:66-3525

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!