Ostali sportovi

Rahman mijenja Povetkina

Maja Giljanović • utorak, 04.11.2008.
Rahman mijenja Povetkina

Bivši svjetski prvak Hasim Rahman suprotstavit će se Vladimiru Kličku u Ukrajinčevoj obrani naslova svjetskog prvaka po WBO, IBO i IBF verzijama. 2001. senzacionalni pobjednik nad Lennoxom Lewisom uskočio je umjesto Aleksandra Povetkina koji je otkazao zbog ozljede gležnja...

35-godišnji Amerikanac je u travnju prije sedam godina šokirao svijet nokautiravši sredinom 90-tih najboljeg teškaša svijeta Lennoxa Lewisa. Rahmanova ljevica u petoj je rundi borbe u Južnoafričkoj Republici nanijela Britancu tada drugi samo poraz u karijeri, a njega promovirala u trećeg Muslimana s naslovom svjetskog prvaka.

Prije njega su u teškoj kategoriji najbolji, naime, bili još samo Mohammad Ali i Mike Tyson, a nakon 2001. popis se proširio i na Rahmana odnosno Ruslana Čagajeva te Sultana Ibragimova.

Lewis je Rahmana sudskom odlukom natjerao na ekpresni re-match i u studenom vratio stvari na svoje mjesto (nokautom u četvrtoj rundi).

2005. Rahmana je WBC odredio za izazivača Vitalija Klička, ali je Vladimirov stariji brat triput odgađao borbu da bi pod prijetnjom oduzimanja naslova ne pojavi li se u ringu u sljedeća tri mjeseca pritisnut ozljedama (koljeno, leđa) odlučio se umiroviti. U studenom je, pak, naslov svjetskog prvaka dodijeljen Rahmanu, a kolovozu 2006. ga je izgubio protiv Olega Maskajeva.

U srpnju 2007. se vratio pobjedama (Sykes, Lawrence), a sada će - 13. prosinca u Mannheimu - napokon u ring s Kličkom. 32-godišnjim, međutim, Vladimirom, IBF svjetskim prvakom zadnje dvije i pol godine te WBO svjetskim prvakom od veljače lani i trijumfa protiv Sultana Ibragimova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!