Nogomet

Čija serija se nastavlja?

Ivana Jurica, Ante Jukić • subota, 08.11.2008.
Čija serija se nastavlja?
Foto: Sandro Donda

Hoće li nogometaši Šibenika i u sedmoj uzastopnoj utakmici osvojiti bodove, hoće li nakon tri remija zabilježiti pobjedu? Ili će susret završiti podjelom bodova čime bi gosti prekinuti svoju seriju od pet poraza? Na ta i sva druga pitanja odgovor ćemo dobiti u nedjelju nešto prije 17 sati i 30 minuta...

Šibenčani Cibaliju dočekuju nakon tri uzastopna remija. Respektiraju momčad Srećka Lušića, ali vjeruju kako će sva tri boda ostati na Šubićevcu. "Pobjeda bi nam zlata vrijedila poslije ove uspješne serije. Ali, ponavljam, kao što sam govorio i prije Intera, utakmica neće biti laka. Iz razloga što Cibalia ima pet poraza u nizu, ali to nije naš nego njihov problem. Sigurno će ovdje doći pokušati napraviti sve da se kući vrate neporaženi. Mi, s druge strane, moramo napraviti sve da dobijemo utakmicu. Na ruku nam ne idu ni vremenski uvjeti koji sigurno uvijek više odgovaraju gostima. Po teškom i mokrom terenu sigurno je da je lakše braniti se nego napadati. Ja se nadam da su momci svjesni situacije, da će dati sve od sebe da uknjižimo tri boda i vjerujem da ćemo to i napraviti", u uvodu će strateg Šibenčana Ivica Kalinić.

Ozljede ni ovoga tjedna nisu zaobišle Modre. I dok bi novopečeni A-reprezentativac BIH Ermin Zec trebao biti spreman (problemi s leđima), vratar Hrvoje Slavica zbog ozljede (tetiva i list) propušta ovu utakmicu, a trebao bi ga zamijeniti 22-godišnji Goran Blažević. Ozlijeđenima se pridružio i branič Alvin Karadža. Dobra je vijest što se u sastav nakon odrađene kazne zbog žutih kartona vraća napadač Ivan Rodić.

Što kaže statistika?

Šibenik i Cibalia sastali su se do sad 36 puta: Šibenik ima 11 pobjeda, Vinkovčani 15, dok je deset susreta završilo neodlučenim rezultatom, gol razlika 45:51. Na Šubićevcu je odigrano 16 susreta u kojima je domaćin slavio deset minuta, Cibalia jednom, a pet je susreta završilo podjelom bodova (gol razlika 28:12). U posljednjem susretu u Krešimirovu gradu Modri su slavili s 2:0, pogocima Roglića i Zeca.

Bez obzira na sve probleme s ozljedama Kalinić vjeruje u borbeno izdanje svoje momčadi, te nove bodove: "Uz pomoć naše publike koja će opet, nadam se, doći u priličnom broju, i uz navijanje kakvo je bilo zadnjih pola sata protiv Intera ja se nadam da ćemo zajedno postići dobar rezultat, a to je uknjižiti nova tri boda."

Press konferenciju uoči puta u Krešimirov grad trener Cibalije Srećko Lušić započeo je malom "lekcijom" okupljenim novinarima. Naime, na pitanje jednog kolege: "Kako se Nebesko – plavi mogu izvući iz ove crne serije rezultata?", Lušić je odgovorio protupitanjem: "Ma, o kakvoj crnoj seriji rezultata vi govorite? Recite mi, jesmo li mi možda bili favoriti u Koprivnici, Varaždinu ili Splitu? Molim vas, nemojte stvari prikazivati lošijima nego što one zapravo jesu."

Ipak, kad je malo "olakšao dušu", simpatični je vinkovački strateg priznao da se momčad trenutno nalazi u vrlo specifičnoj situaciji. Pet poraza za redom, od kojih su neki došli uz očigledan sudački "vjetar u leđa", ostavilo je traga na raspoloženju u svlačionici. "Preko tjedna smo puno radili na psihičkom podizanju momčadi, nakon onog, za nas šokantnog poraza od Osijeka. Vjerujte, igrači su puni želje i motiva da konačno prekinu taj niz bez osvojenog boda. Svjesni smo da će protiv Šibenika, koji je jedan od najnegostoljubivijih domaćina, to biti vrlo teško", razmišlja Lušić.

Naravno, svako razmišljanje o osvajanju bod(ov)a na Šubićevcu podrazumijeva i prekid "posta" vinkovačkih napadača koji gol nisu zabili već pune 553 minute. Evo što vinkovački strateg ima reći po tom pitanju: "Pokušali smo na posljednjim treninzima što je više moguće raditi na realizaciji. No, za slabije igre napadačkog reda u zadnjim kolima više je razloga. Dio odgovornosti za to snosi i lošija igra kompletne momčadi, sigurno je da neki od igrača još uvijek nemaju potrebno prvoligaško iskustvo, ali treba biti realan i naglasiti da neki napadači jednostavno ne igraju na razini koja se od njih očekuje."

S obzirom na dosta problema koje ima s kartonima i ozlijeđenih igračima Lušić nam nije mogao otkriti sastav koji će u nedjelju suprotstaviti Kalinićevim trupama. Izvjesno je da, zbog žutih kartona, igrati sigurno neće Mazalović i Pavličić, dok su ozljede iz stroja izbacile Kujundžiju, Babića, Malčića, Radasa i, vrlo vjerojatno, Medvida.

No, i uz sve izostanke trener Nebesko – plavih nije izgubio optimizam, pa je tako na kraju druženja s novinarima zaključio: "Svima onima koji su dosad imali malu minutažu ovo je prilika uvjeriti me da zaslužuju svoje mjesto u početnoj jedanaestorici."

T-Com I. HNL, 14. kolo, Šibenik – Cibalia, 15 sati i 30 minuta:

Mogući sastavi:

Šibenik: Blažević – Kwedi, Kulušić, Raič, Celiščak – A. Bulat, Milanović, Alispahić, Gović – Rodić, Zec.

Cibalia: Burcsa – Matić, Mešić, Leutar, Bagarić – Radotić, Husić, Milardović, Jurić – Grgić, Šimunac.

1. Hrvatska nogometna liga

  • Rezultati
  • Ljestvica

14. kolo

Rijeka0:1Inter-Zaprešić
Dinamo6:1Sesvete
Šibenik4:0Cibalia
Osijek3:0Zadar
Slaven Belupo2:3Varaždin
Hajduk4:0Zagreb
1Dinamo 3371:26+4574
2Hajduk 3359:25+3468
3Rijeka 3350:44+656
4Slaven Belupo 3346:39+755
5Zagreb 3338:39-147
6Šibenik 3344:35+946
7Osijek 3340:41-141
8Cibalia 3333:53-2038
9Inter-Zaprešić 3341:50-936
10Varaždin 3341:55-1435
11Zadar 3328:49-2129
12Sesvete (-1)3331:66-3525

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!