Ostali sportovi

Holyfield za povijest

Maja Giljanović • srijeda, 12.11.2008.
Holyfield za povijest

46-godišnji Evander Holyfield uspio je u naumu da izazove svjetskog prvaka po WBA verziji Nikolaja Valujeva. Detronizira li Rusa, Real Deal će preispisati povijest i ući u anale kao najstariji svjetski prvak ikada...

Bivši četverostruki prvak je prošli mjesec izazvao Nikolaja Valujeva čiji je, međutim, menadžer nedvosmisleno izjavio: "Evandera Holyfielda neizmjerno poštujemo i divimo se svemu što je postigao, ali gospodin je to sada u godinama. Gotovo mu je 46 i Nikolaj smatra da bi njihova borba bila pomalo ridikulozna", riječi su Borisa Dimitrova.

U međuvremenu je - 19. listopada - Holyfield proslavio 46. rođendan, a Valujev je izgleda mišljenja da je manje besmisleno boriti se s čovjekom koji je napunio 46 godina nego kojem je zamalo 46(!) te je pristao na borbu.

Dimitrov je potvrdio: "Ugovor još nije potpisan, ali je u principu sve dogovoreno. Valejev i Holyfield će se za naslov svjetskog WBA prvaka boriti 20. prosinca u Zürichu."

Holyfield, kojem je 2004. savezna država New York zabranila ulazak u ring smatrajući ga prestarim, vratio se dvije godine kasnije. Dobio je četiri meča (prvi tehničkim nokautom protiv Jeremyja Batesa) prije nego je u zasad zadnjoj borbi izgubio u listopadu lani od Sultana Ibragimova jednoglasnom odlukom sudaca.

Svrgne li s trona 35-godišnjeg 2.13 metara visokog Valujeva, koji je u kolovozu vratio svoj naslov uzvrativši Ruslanu Čagajevu za poraz prošlog travnja, Holyfield će postati najstariji boksački svjetski prvak u povijesti.

Prestići će, naime, Georgea Foremana koji je 1994. iz meča protiv Michaela Moorera izašao uzdignutih ruku u dobi od 45 godina.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!