Košarka

Zdovc naslijedio Pipana

Branimir Korać • utorak, 25.11.2008.
Zdovc naslijedio Pipana
Foto: Nikola Movrić

Jedan od najboljih slovenskih košarkaša svih vremena, Jure Zdovc, imenovan je za novog izbornika slovenske košarkaške reprezentacije...

Jure Zdovc danas je i službeno potvrđen za novog izbornika slovenske košarkaške reprezentacije. Na toj poziciji zamijenio je Aleša Pipana koji nije uspio ostvariti značajniji rezultat, ali nije niti imao sreće obzirom da je za sva veća natjecanja ostajao bez velikog broja igrača koji su iz raznih razloga otkazivali.

Pregovori Zdovca i Slovenskog košarkaškog saveza trajali su gotovo tri mjeseca nakon čega je ipak postignut dogovor i prošlosezonski trener Bosne ASA BHT odlučio je prihvatiti ponudu Saveza.

U konkurenciji za novog izbornika spominjali su se i Memi Bečirovič, Aleksandar Džikić, Sašo Filiposki te naš Neven Spahija koji je prvi otpao nakon što je potpisao ugovor s Pamesom.

Pred Zdovcom neće biti lagan posao, prvo će trebati napraviti sve kako bi imao što više onih najboljih na okupu, a zatim i doći do rezultata na Eurobasketu u Poljskoj gdje ga u skupini već čekaju teški protivnici Španjolska, Srbija i Velika Britanija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!