Nogomet

"Teško, ali zasluženo"

Maja Giljanović • srijeda, 26.11.2008.
"Teško, ali zasluženo"
Foto: EPA

Spektakularnu su utakmicu na Artemio Franchiju odigali Fiorentina i Lyon da bi nakon petog kola iz Skupine F u Ligu prvaka dalje prošao Lyon, a Violama ostaje da izravno protiv Steaue izbori remi i plasman u Kup UEFA...

"Odigrali smo i mi i Fiorentina vrhunski susret, a slavili smo protiv zahtjevnog protivnika samo zato što su ama baš svi dali svoj maksimum i disciplinirano odradili što smo dogovorili u svlačionici", izjavio je trener Lyona Claude Puel.

"Nismo došli u Firenzu samo ne izgubiti nego pobijediti jer obije vam se uvijek u glavu kada kalkulirate i igrate 'na sigurno'. Pružili smo vrhunsku igru - od Benzeme koji je naprosto bio maestralan do Piquionnea koji je ušao u 90. - neka se svijet ne zavarava. Nije gostovanje na Franchiju pred 35.000 njihovih navijača 'šetnja u parku'. Zaslužili smo ovaj trijumf i veselje što smo i šestu godinu u nizu izborili drugu rundu Lige prvaka", zaključio je u razgovoru za Canal +.

Njegove je riječi još prisnažio i Fabio Grosso. Svjetski prvak je protiv svojih Talijana vidio "čudesnog Benzemu. I asistenta za Makouna i strijelca i latentnu prijetnju koja srećom nasrće na protivnička, a ne na vrata moje momčadi".

"Zaslužili smo ovu pobjedu. Još smo čak triput pogodili što stative što gredu" (Juninho dvaput i Ederson, op. p.) i zasluženo smo prvi".

Hoće li i ostati nakon gostovanja Bayerna na Gerlandu 12. prosinca upitno je jer zbog žutih kartona Puel neće moći računati na Juninha i Crisa, ali prolaz dalje im nitko ne možće oduzeti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!