Nogomet

"Nismo igrali rukomet"

Antonija Pavlić • srijeda, 26.11.2008.
"Nismo igrali rukomet"
Foto: EPA

Arsenal je na svom Emiratesu protiv kijevskog Dynama Ognjena Vukojevića odigrao lošu i bezidejnu utakmicu, a ipak je ubilježio nova tri boda. Promjena kapetana i sukobi s Williamom Gallasom čini se, ipak su odigrali nekakvu ulogu; spomenuti je igrač u nekoliko navrata mogao ozbiljno naštetiti svojoj momčadi, dok je novopečeni kapetan Cesc Fabregas odigrao solidno i asistirao za jedini pogodak Nicklasu Bendtneru...

"Ovo je odličan uspjeh. Izborili smo prolaz u drugo kolo i to je najvažnije.", rekao je poslije susreta za ITV4 Fabregas. Asistencija Nicklasu Bendtneru za jedini pogodak Topnika u 87. minuti, izazvala je mnogo kontroverzi, a Kijevljani će se zasigurno imati na što žaliti. Naime, sudac nije izveo znak za izvođenje slobodnog udarca, lopta nije mirovala, a i prilikom primanja Bendtner ju je, čini se, primirio rukom.

"Sada možemo potpuno mirni i rasterećeni putovati na posljednju utakmicu skupine u Porto, iako nam je trenutno puno važniji nedjeljni susret s Chelsea na Stamford Bridgeu.", završni je komentar aktera iz te sporne situacije i današnjeg Arsenalovog kapetana.

O istoj situaciji trener Londončana rekao je samo: "Bio je to odličan gol, Bendtner nije igrao rukom, to se može lijepo vidjeti na usporenoj snimci. Fabregas je odlično uočio i dodao Bendtneru, a on još bolje primirio loptu i zabio. Prekrasno."

"Nama je bilo važno samo pobijediti. Igra nije bila dobra, nismo igrali spektakularno, no to sada ne igra ulogu. Dynamo se odlično branio i do danas nije primio gol u Ligi prvaka u gostima, remizirao je s Fenerbahčeom (0:0) i pobijedio Porto (1:0). Zašto je to tako, mogli ste danas i sami vidjeti. Jako su organizirana momčad, nisu nam davali previše prostora. Momčadi je trebala ova pobjeda, za povratak samopouzdanja i za neophodno umirenje nakon burnih prošlih događaja."

Kako je Wenger vidio debi Cesca Fabregasa s kapetanskom trakom na ruci? "Danas je odigrao jako dobro, bio je potpuno fokusiran na susret svih 90 minuta i trudio se i u napadu i u obrani. Nije bilo lako igrati u sredini, Kijevljani su sve jako dobro zatvarali. Mislio sam da će u drugom dijelu popustiti u njegovom čuvanju, nažalost nisu, ali svejedno sam zadovoljan njegovom igrom."

Negdašnji kapetan koji je prošlog tjedna došao u sukob s francuskim strategom, William Gallas nije odigrao rolu za pamćenje, no Wenger nije imao veće pritužbe na njegovu igru. "Vjerujem da je htio najbolje, trudio se da pokrije sve rupe u obrani, to nije bilo lako ali uspio je. Ugrubo sam njegovom igrom potpuno zadovoljan. Publika je također reagirala kako je trebala, podržavši ga i zbog toga sam jako sretan."

Priliku je u Arsenalu, kao i obično, dobilo mnoštvo mladih igrača. Među njima i 19-godišnji Carlos Vela, 18-godišnji Aaron Ramsey i 16-godišnji Jack Wilshere. "Aaron Ramsey i Carlos Vela su se jako trudili i zalagali, puno su trčali u prvom dijelu, kasnije su malo fizički pali, no ništa što bi me čudilo. Mladi Wilshere je također odigrao izvrsno, nije izgledao uplašeno, nije se bojao imati loptu u posjedu. Sve u svemu, jako dobro."

Trener Kijevljana Jurij Semin nije imao puno toga za reći. "Sudac nas je dva puta ozbiljno oštetio. Nemam što za komentirati, razgovarat ćemo sutra kada glave ne budu vruće."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!