Nogomet

Anorthosisu povijesna prilika

Zoran Zdelar • srijeda, 26.11.2008.
Anorthosisu povijesna prilika
Foto: EPA

Ciprani večeras imaju za sebe povijesnu priliku osiguravanja plasmana među 16 najboljih u Europi pod uvjetom da svladaju Werder i da u Milanu Inter pobijedi Panathinaikos. Zasad su samo Barcelona i Sporting osigurali prolaz dalje...

Chelsea i Bordeaux su na ljestvici u svojoj skupini nakon četiri odigrane utakmice udaljeni tek na jedan bod, a upravo se ta dva kluba danas sastaju u Francuskoj, nakon što je prva utakmica bila iznimno neizvjesna. Chelsea bi večeras mogao osigurati i prvo mjesto ukoliko mu se rezultat druge utakmice poklopi, no to neće biti nimalo lagan zadatak s obzirom da su Francuzi već pokazali da su prilično neugodna momčad.

Domaćin je trenutno u relativno lošoj formi s obzirom da su pobijedili tek u jednoj od posljednje četiri utakmice, no trener Laurent Blanc uvjeren je da za ovu utakmicu njegove igrače nije potrebno motivirati. "Ne moram ništa reći svojim igračima kako bi ih motivirao, jer se radi o protivniku koji sam motivira. Kad bih im rekao da prouče Chelseajevu momčad, dobili bi samo glavobolju", rekao je Blanc.

Portugalac Luiz Filipe Scolari već je propustio jednu priliku za osiguravanje prolaza kad su na gostovanju u Rimu neočekivano poraženi. "Ovo je naša druga prilika, a niti ja niti igrači nemamo namjeru čekati treću priliku. Danas ćemo to riješiti", kazao je Chelseajev strateg

Skupina B mogla bi se večeras također izuzetno zakomplicirati, a definitivno bi najveću senzaciju predstavljao ishod u kojem bi Anorthosis izborio mjesto među 16 najboljih kad bi kojim slučajem danas pobijedili Werder, a u Milanu kad bi Inter slavio.

Inter je u posljednjoj utakmici slavio u derbiju kola kad su svladali Juventus, a Jose Mourinho vjeruje da sličnom igrom mogu i večeras do pobjede. "Nije Panathinaikos taj kojeg se bojim. Bojim se svoje momčadi. Protiv Juventusa smo odigrali najbolju utakmicu ove sezone i postoji realna mogućnost da sad ponovno nazadujemo", rekao je Mourinho.

Karizmatičnom Portugalcu najviše muka i dalje zadaju brojne ozljede u posljednjoj liniji. Mourinho obranu mora sastaviti bez Rivasa, Chivua i Cordobe.

Najmanje neizvjesnosti će nam večeras ponuditi skupina C u kojoj su već sad poznate momčadi koje idu dalje, a još se tek mora odlučiti tko će se smjestiti na prvo mjesto i tako si osigurati povoljniji ždrijeb.

Sporting i Barcelona sastaju se u Portugalu, a upravo te dvije momčadi bore se za čelno mjesto skupine. Obje momčadi imaju problema s izostancima, a spomenimo i kako je upitan nastup Argentinca Lionela Messija, koji ima problema s bedrom.

Paulo Bento također želi završiti na prvom mjestu. "Važno je završiti na prvom mjestu jer je to ipak uvijek najbolje. Na nama je nešto manji pritisak pošto smo već ispunili svoje ciljeve, ali naravno da ćemo u i današnjoj utakmici pružiti sve od sebe kako bi upisali dobar rezultat. Ova utakmica nam dolazi između dvije vrlo bitne prvenstvene utakmice, ali naša namjera je pobijediti", rekao je trener Sportinga.

U posljednjoj skupini u najpovoljnijoj se poziciji nalaze Atletico iz Madrida te Liverpool, koji večeras igraju na svojim terenima, a dovoljan im je bod kako bi osigurali jedno od prva dva mjesta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!