Nogomet

"Jači i od ruske zime"

Ivan Forjan • srijeda, 26.11.2008.
"Jači i od ruske zime"
Foto: EPA

Trener talijanskog Juventusa, Claudio Ranieri, djelovao je iznimno zadovoljan nakon pretposljednje predstave svoje momčadi u prvom krugu Lige prvaka. U rezultatski mršavoj utakmici između ruskog Zenita i Bianconera, deblji kraj ipak su izvukli domaćini, koji se opraštaju od Lige prvaka...

"Zadovoljan sam izvedbom svojih igrača, koji su dobrom igrom, po velikoj ruskoj zimi, vratili pozitivno ozračje u momčad nakon prvenstvenog poraza od Intera. Nismo iskoristili četiri, pet izvrsnih prilika, s tim da su Iaquinta i Mellberg pogodili vratnicu. Izvrsno smo funkcionirali u sredini terena te ostavljali malo prostora suparničkim igračima za proboj prema naprijed", izjavio je Claudio Ranieri. Podsjetimo, Juventus je desetkovan ušao u utakmicu, bez gotovo cijelog standardnog veznog reda (izostali su Tiago, Cristiano Zanetti i Christian Poulsen). Zahvaljujući nesreći navedenih veznjaka, istakao se 22-godišnji Claudio Marchisio za kojeg Ranieri ima samo riječi pohvale: "Veseli dobra igra Marchisia, iako on nije nikakva nepoznanica. Već se imao priliku dokazati u prvenstvu te mislim da čini odličan par sa Sissokom."

Vratar gostujuće momčadi, Alexandar Manninger, koji uživa status jedinice u odsustvu Gigija Buffona, požalio se na teške "uvjete za rad": "Utakmica je bila iznimno teška, ali na kraju rezultatski povoljna za nas. Hladnoća nam se uvukla u kosti, što je uvjetovalo možda oprezniji pristup utakmici."

Švedski internacionalac u obrani Stare dame, Olof Mellberg, itekako može žaliti za pogotkom. Bio bi to jedan od njegovih rijetkih ubačaja lopte u mrežu: "Imali smo puno šansi, pogotovo na početku utakmice. Nesrećom, pogodio sam samo stativu, ali bitno je da nam rezultat odgovara." U odsustvu Nicole Legrottagliea, dobio je priliku zaigrati u paru s Chiellinijem u srcu Juventusove obrane: "Dobro se slažemo, Giorgio je jedan od najboljih braniča u Serie A", pohvalio je Mellberg suigrača.

A u domaćem taboru ne zamataju se previše u crno. Trener momčadi iz Sankt Peterburga, Dick Advocaat, realno je sagledao mogućnosti svoje momčadi te se okrenuo daljnjim nastupima u Europi: "U zadnjem kolu ćemo na Santiago Bernabeuu tražiti potvrdu plasmana u Kup Uefe. Čestitam Juventusu na plasmanu u drugi krug natjecanja", zaključio je bivši izbornik nizozemske nogometne reprezentacije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!