Nogomet

"Uplašili smo se snijega"

Borna Rupnik • srijeda, 26.11.2008.
"Uplašili smo se snijega"
Foto: EPA

Mnogi su se Bjelorusi nadali kako će nakon uvodna dva boda iz prva tri susreta skupine H Lige prvaka njihov BATE ostati u igri za nastavak natjecanja do samog kraja, no te je snove u zimskoj atmosferi raspršio veliki Real...

Real iz Madrida svoje je mjesto u osmini finala Lige prvaka zapečatio na grijanom terenu hladnog Minska. Španjolci su prije početka natjecanja računali kako bi prolaz mogli osigurati i prije gostovanja u Bjelorusiji, no dva uzastopna poraza od talijanskog Juventusa značila su kako poraz više nije prihvatljiva opcija. A s obzirom da se u sastavu našao neumoljivi kapetan Raul, misija je uspješno okončana.

Kapetan je na najvišoj razini svaki puta kada ga njegov Real najviše treba: "Zadovoljni smo rezultatom, iako smo se pri kraju morali grčevito boriti za pobjedu. BATE ima više iskustva s ovakvim vremenom, a sada možemo zaboraviti na Ligu prvaka do veljače. Drago mi je da nas je moj pogodak poslao u osminu finala".

U utorak je imao kvalitetnu pomoć u većini svojih suigrača. Jedan od njih bio je Miguel Torres, koji je nakon dulje stanke odigrao dvije utakmice zaredom: "Odmah se bolje osjećam. Ključ za prolaz nalazio se u timskom radu. Ali ne smijemo se sada opustiti, moramo nastaviti raditi i poboljšavati našu igru".

Obranom Kraljevskog kluba u Minsku je dirigirao Pepe, koji smatra kako je zbog vremenskih uvjeta bilo vrlo važno odmah napasti Bjelorusi i rano postići pogodak: "U drugom smo poluvremenu bili pomalo i umorni. Oni su nas pritisnuli, ali srećom nismo morali vaditi loptu iz mreže". Madriđanima je ovo druga minimalna pobjeda za redom, u subotu je istim rezultatom svladan Recreativo.

Fernando Gago smatra kako se Real vraća na pravi put. "Najvažnije je bilo kvalificirati se za drugi krug. Pokazali smo puno želje i dobru igru, a ja se osjećam dobro i fizički i psihički", rekao je Argentinac koji je nekoliko susreta propustio zbog ozljede. A najzadovoljniji je sigurno njegov trener, Bernd Schuster, kojem već neko vrijeme nad glavom visi teret mogućeg otkaza.

"Mnogo nam čimbenika nije išlo na ruku, ali uz pomoć Juventusa osigurali smo prolaz. To je vrlo pozitivna stvar jer se možemo usredotočiti na prvenstvo. Igrali smo dobar presing i branili smo se vrlo visoko. Osim toga, kretanje lopte bilo je na vrlo dobroj razini i vidim kako smo od utakmice do utakmice sve bolji. Uplašili smo se snijega, ali ranije smo se počeli zagrijavati i to se isplatilo", zaključuje Nijemac na klupi Reala.

U redovima domaćina miješali su se osjećaji zbog kvalitetnog otpora pruženog zvučnom protivniku i žala za propuštenim prilikama. "Da mi je netko prije tri mjeseca rekao da ćemo od Reala izgubiti samo s 1:0, ne bih se bunio. Međutim, sada sam razočaran. Rani pogodak poremetio je naše planove", sažeo je atmosferu u bjeloruskoj svlačionici lijevi branič Aleksandar Jurevič.

Vitalij Kazantsev, koji je zaigrao na mjestu ozlijeđenog Vladimira Rževskog, objašnjava zašto kako je BATE primio odlučujući pogodak: "Trebali smo ga spriječiti. Sergej Sosnovski i ja smo se poskliznuli, dok Jurevič nije uspio izbiti loptu ispred Raula. A Raul je veliki igrač, reagirao je veličanstveno".

Napadač Genadij Bliznjuk smatra da su gledatelji mogli biti zadovoljni: "Utakmica je bila vrlo živa i uzbudljiva. Ponekad je postalo i oštro, ali niti u jednom trenu nije bilo grubosti. Zahvalio bih svim navijačima koji su nas došli podržati". BATE je zahvaljujući Zenitovom bodu ostao i bez prilike za plasman u Kup UEFA.

"Mislim da su oba poluvremena bila vrlo slična. Real je svoju priliku iskoristio, a mi svoje nismo. Bez obzira što je u našoj skupini sve jasno, još ne bih donosio nikakve zaključke. Pričekajmo prvo utakmicu protiv Juventusa" za kraj najavljuje trener bjeloruskog iznenađenja Viktor Gončarenko.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!