Nogomet

Sve otvoreno

Antonija Pavlić • srijeda, 26.11.2008.
Sve otvoreno
Foto: EPA

Roma se ipak, nakon neugodnih iskustava s Clujem, uspjela s nova tri boda popeti na prvo mjesto, dok je Cluj porazom danas završio svoj europski put. Bordeaux i Chelsea su u drugom susretu pak podijelili bodove te tako i jedan i drugi ostali u igri za drugi krug...

Roma sigurna

CFR Cluj na svom travnjaku nije uspio senzacijom izvući pobjedu protiv Rome, još jednu, nakon što je, podsjetimo, u gostima u Italiji s 1:2 svladao favoriziranu Vučicu. Roma je ovog puta bila puno opreznija, te je povela već u 11. minuti nakon što je Francesco Totti stigao na samom rubu gol-linije jednu loptu prije golmana i uposlio Matea Brighija koji je samo podmetnuo nogu za vodstvo svoje momčadi.

Drugi je pogodak ponovno režirao Francesco Totti, u svom stilu, iz slobodnog udarca desnom nogom preko zida za tada se činilo, visokih 2:0. Rumunjski prvak vraća gol razlike ipak u 30. minuti, kada je vratar Rome odletio u prazno i dopustio Yssoufu Koni da glavom lagano poentira u praznu mrežu domaćina.

Ipak, sve dvojbe oko pobjednika u ovom susretu riješio je strijelac prvog pogotka, Mateo Brighi, udarcem u desni kut Stanciouievog gola.

Bordeaux - Chelsea

Chelsea i Bordeaux su na ljestvici skupine A prije ovog susreta bili udaljeni tek jedan bod, te je njihov susret mogao donijeti i konačan rasplet skupine. Međutim, podjela bodova omogućit će objema momčadima da se i dalje bore za nastavak puta u Europi; Chelsea sada s druge pozicije iza Rome, Bordeaux pak s treće od kuda će očekivati Romu u posljednjem kolu i tražiti, za prolaz neophodnih tri boda...

Francuzi su u prvom poluvremenu i u prvih 10-ak minuta bili bolja momčad i stvorili puno više izglednijih prilika, dok je jedino posjed lopte bio nešto više na strani Chelsea. Ipak, Nicolas Anelka u 60. je minuti činilo se, presudio "svojim" Francuzima, pogodivši nakon fantastičnog solo prodora. U 68. je minuti Joe Cole postigao i pogodak za 2:0, no on je poništen zbog zaleđa, a Coleu je dodijeljen žuti karton.

Bordeaux je ipak, bod i nadu u prolaz dalje uspio ostaviti na životu pogotkom u 83. minuti; strijelac je bio Diarra, koji je uspio "podmetnuti glavu" nakon kornera s desne strane i poslao loptu u bliži kut Čehovog gola. Do kraja je momčad Chelsea uspjela tek zaraditi crveni karton, neoprezan je u startu bio Frank Lampard i tako svojoj momčadi uskratio usluge u posljednjem kolu.

Liga prvaka - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Bordeaux1:1Chelsea
CFR Cluj1:3Roma
1Roma 612:6+612
2Chelsea 69:5+411
3Bordeaux 65:11-67
4CFR Cluj 65:9-44

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!