Nogomet

"Ne može se tako protiv Barce"

Ante Jukić • četvrtak, 27.11.2008.
"Ne može se tako protiv Barce"
Foto: EPA

Nakon što su proteklog vikenda malo "zakašljucali" u domaćem prvenstvu, nogometaši Barcelone u srijedu su se vratili pobjedničkim navikama. Naravno, uvjerljivih 5:2 na gostovanju u Lisabonu donijelo je puno zadovoljstva u redove katalonske momčadi...

"Kako što je u u prethodnom kolu bilo lijepo osigurati prolaz dalje, isto tako je i večeras bilo osigurati prvo mjesto u skupini. Iako teren baš nije bio u najboljem mogućem stanju, što je dosta usporilo igru, odigrali smo odlično prvo poluvrijeme, u vrlo jakom tempu. Svojim igračima jedino mogu zamjeriti ono malo opuštanje u drugih 45 minuta, koje je domaćinima omogućilo dva lagana gola. Ipak, nakon što smo postigli četvrti gol stvari su se ponovno primirile, tako da smo utakmicu mirno priveli kraju", analizirao je lisabonski dvoboj trener Barcelone, Joseph Guardiola

Mladi stručnjak na klupi Blaugrane posebno je zadovoljan bio prezentacijom igrača koji inače dobivaju manje prilika, a jedan od takvih je i Gerard Pique, za kojeg je Guardiola imao samo riječi hvale: "Odigrao je gotovo savršenu utakmicu, i to me baš veseli. Uvijek je lijepo vidjeti mladog igrača u ovako zrelom izdanju, pogotovo kad znate da ima još prostora za napredak."

I dok je Guardiola "cvrkutao", njegov kolega na klupi Sportinga, Paulo Bento, bio je vidno nezadovoljan. Ne toliko zbog poraza od objektivno jačeg protivnika, nego onim što su njegovi igrači prikazali.

"Prvih 45 minuta kao da nismo postojali na terenu. Postigli su nam dva rana pogotka i u potpunosti kontrolirali igru, a to je ono što Barceloni nikako ne smijete dopustiti. Bez agresije ste protiv njih osuđeni na poraz", komentirao je Bento, koji je ipak završio u nešto optimističnijem tonu.

"Drugo poluvrijeme odigrali smo znatno bolje i prava je šteta što se malo dulje nismo zadržali na pogotku zaostatka. Ovako, oni su ponovno pobjegli na +2, a kada nam je, k tome, još i isključen Rui Patricio, bilo je jasno da ne možemo izbjeći poraz", zaključio je trener Sportinga.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!