Nogomet

"Drugo poluvrijeme treba zaboraviti"

Vedran Babić • četvrtak, 27.11.2008.
"Drugo poluvrijeme treba zaboraviti"
Foto: EPA

Menadžer Liverpoola Rafael Benitez izjavio je nakon minimalne pobjede protiv Marseillea kako je prolaz najvažniji, ali je istaknuo i kako u budućnosti moraju igrati puno bolje ako misle konkurirati za naslov. S tim se složio i jedini strijelac Steven Gerrard...

Liverpool je pogotkom kapetana Gerrarda u 23. minuti stigao do važna tri boda i za menadžera Beniteza to je jedino bitno: "Moramo biti zadovoljni zbog plasmana među 16. Bila je to teška utakmica jer smo znali da ćemo imati problema ukoliko ne budemo kontrolirali posjed i pas-igru. Upravo to se i dogodilo. Igrali smo previše otvoreno i ostavljali smo Marseilleu dovoljno prostora da nam zaprijeti."

U drugom poluvremenu Francuzi su zaigrali odlučnije, a Redsi kao da su nestali s terena: "To je bilo čudno. Nakon što smo zabili gol, prepustili smo inicijativu protivniku i počeli olako gubiti lopte. Oni su zaigrali praktički s pet napadača i nije nam ih bilo lako pokrivati s obzirom na njihovu brzinu i moć", priznao je Benitez, dodavši kako smatra da je posjed lopte najveća boljka njegove momčadi trenutno.

Igrač odluke Steven Gerrard također nije bio posebno oduševljen zbog igre, koliko zbog rezultata: "Bilo je malo nervoze, ali ispunili smo zacrtani cilj, a to je bio osvojiti tri boda. U drugom poluvremenu smo izgubili kontrolu i morat ćemo popraviti neke stvari iz tog perioda."

Kapetan Liverpoola pohvalio je protivnike i objavio daljnje planove kluba: "Marseille zaslužuje pohvale jer su zaista bili dobro organizirani. Borili su se za ostanak u natjecanju i znali smo da će biti teško. Ipak, uspjeli smo se obraniti i nadam se da ćemo što prije zaboraviti drugo poluvrijeme. U posljednjem kolu u Eindhovenu znamo što nam je činiti. U gostima smo dobri i idemo na pobjedu koja će nam dati prvo mjesto u skupini, što je jako važno uoči ždrijeba."

Nekoliko riječi o junaku sinoćnje utakmice rekao je i Benitez: "Svi znamo da je on ofenzivni veznjak s napadačkim mentalitetom i zna zabijati pogotke. On je za nas veoma važan igrač i to je potvrdio ovim pogotkom."

Trener Marseillea Eric Gerets nije bio previše razočaran, dapače: "Izuzev prvih 20 minuta, sve ostalo bilo je vrlo dobro. Nismo se uplašili velikog protivnika te smo igrali kao prava složna momčad i zbog toga sam jako sretan. Nakon dugo vremena obrana i vezni red su zajedno funkcionirali na visokoj razini i šteta je jedino što nismo iskoristili neku od šansi koje smo stvorili. Čini se da nam je ipak nedostajalo ono nešto što razlikuje nas od prvoklasnih momčadi."

Belgijac je elaborirao svoju zadnju rečenicu: "Bio sam ovdje prije par godina s Galatasarayom i gubili smo 3:0. Nekako smo se vratili na 3:2 i čak imali dobru šansu za izjednačenje, ali smo opet ostali praznih ruku. To su te sitnice koje momčadi našeg ranga još uvijek nemaju."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!