Nogomet

"Čuli smo navijače"

Borna Rupnik • četvrtak, 27.11.2008.
"Čuli smo navijače"
Foto: EPA

Bez obzira što se utakmica igrala pred praznim tribinama, Atletico iz Madrida nije napravio pogrešan korak na putu prema osmini finala Lige prvaka. S 2:1 pao je nizozemski PSV, a Meksikanac na španjolskoj klupi smatra kako je to samo potvrda njegovih očekivanja...

Javier Aguirre objasnio je nakon susreta da mu nije padalo na pamet zadovoljiti se samo igranjem Lige prvaka, već da je od svojih igrača tražio više. "Važno je da smo se nakon nekoliko godina bez europskih natjecanja pokazali u pravom svjetlu. Atletico je jedna od najboljih momčadi u Europi i zaslužujemo biti ovdje svake godine. Nakon prolaska kvalifikacija, rekao sam da sada moramo proći u drugi krug". Atletico je u trećem pretkolu izbacio Rakitićev Schalke.

Trener Atletica smatra i kako se u njegove nogometaše neopravdano sumnjalo: "Prije pet susreta nitko se ne bi kladio na nas. Ali sada smo prošli, bez obzira na tešku skupinu, i nadam se da nećemo stati na tome". A jedan od njegovih najvećih aduta, Portugalac Simao Sabrosa, u srijedu je postigao pogodak i osvrnuo se na daljnje izazove.

"U Ligi prvaka igramo dobro, sada moramo tu formu prenijeti u domaće prvenstvo", kaže Simao. Pritom je potvrdio koliko je neobično igrati bez prisustva gledatelja: "Mogli smo čuti sve što se zbiva na travnjaku. No, čuli smo navijače ispred stadiona i želim im zahvaliti na podršci". S druge strane, gostujući se trener usredotočio samo na igru svoje momčadi.

"Ne mogu biti zadovoljan prvim dijelom, ali u drugom smo pokazali pravi pristup i sada se pitamo jesmo li mogli preokrenuti rezultat. Ali sve smo si nade potopili pogreškama iz kojih smo primili golove. Moji će igrači biti jednako razočarani i ljudi kao što sam ja", govori Huub Stevens, ali brzo se okreće budućnosti: "Dobrim rezultatom protiv Liverpoola možemo izboriti treće mjesto, a to bi bio veliki korak za nas".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!