Nogomet

"U Barceloni radimo spektakl"

Borna Rupnik • četvrtak, 27.11.2008.
"U Barceloni radimo spektakl"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Raspoloženje u Donjecku ponovno je na visokoj razini. Iako Šahtar ove sezone neće nastaviti natjecanje u Ligi prvaka, čeka ga utješna nagrada, nastup u Kupu UEFA, a među zadovoljnima peticom u mreži Basela bio je i njihov kapetan, naš Darijo Srna...

Glatkih 5:0 protiv Basela nije palo s neba, kaže Darijo Srna, koji je u tu pobjedu ugradio jednu asistenciju: "Danas je Šahtar zabio sve što nije uspio u prošlim susretima. Posvećujemo ovu pobjedu našim navijačima i predsjedniku. Basel je jaka momčad i morali smo pokazati karakter da bismo ih pobijedili".

Rezultatska kriza, jer je Šahtar tek peti u prvenstvu Ukrajine, sada je stvar prošlosti: "Vratili smo se na pravi put. Nakon pobjeda nad Dinamom iz Kijeva te Lvivom osjećamo se puno bolje i samopouzdanije", govori hrvatski reprezentativac. A u posljednjem kolu očekuje ga nastup protiv Barcelone: "Spremni smo za njih. Ako je Basel mogao izvući remi, mi ćemo Španjolcima priuštiti spektakl".

Njegov suigrač, mladi Mikola Iščenko, nije zračio tolikim samopouzdanjem, ali jednako je oduševljen pobjedom: "Malo sam se brinuo prije početka utakmice. Bio sam vrlo uzbuđen, ali sada sam sretan jer smo pobijedili. Ovakav rezultat u Ligi prvaka je fantastična stvar, ali istovremeno žalim što nismo prošli u osminu finala".

Mircea Lucescu, koji je događajima na travnjaku upravljao s klupe, rekao je sljedeće: "Držali smo se plana i bili smo koncentrirani tijekom cijelog susreta, osim možda zadnjih deset minuta. Igrali smo u visokom tempu i brzo mijenjali smjerove naših napada, što je zbunilo obranu Basela. Obično ne hvalim pojedince, ali ovaj put moram istaknuti Williana i Jadsona. U Barceloni želimo dokazati da je naš poraz u Donjecku bio nepravedan".

Trener Basela, Christian Gross, na kraju se držao Coubertinove poslovice: "Pokušali smo igrati čvrsto, a kada smo se nakon njihovog drugog gola morali otvoriti, primili smo još tri. Međutim, najvažnije je što smo sudjelovali u Ligi prvaka, to je bilo vrlo korisno iskustvo za naše mlade igrače. Trudit ćemo se ispraviti pogreške", zaključuje Švicarac.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!