Nogomet

Vučica iskazala hrabrost

Luka Margan • četvrtak, 27.11.2008.
Vučica iskazala hrabrost
Foto: EPA

Pobjedom na gostovanju u Rumunjskoj Romi su otvorena vrata drugog kruga te u posljednjem kolu na svom Olimpicu dočekuje francuski Bordeaux. Ukoliko Talijani nastave s ovakvom igrom, igrači Bordeauxa će otići kući praznih ruku....

Roma ne zna za poraz već pet utakmica te je očigledno da su igrači predvođeni kapetanom Francescom Tottijem uhvatili pravu formu. Romin niz započeo je pobjedom protiv londonskog Chelsea u Ligi prvaka i nastavio se dvjema pobjedama i jednim neodlučenim rezultatom u domaćem prvenstvu. “Došli smo u Rumunjsku dati sve od sebe i odigrati muški. To smo i učinili zabivši tri gola. Naša dobra forma se nastavlja“, decidirano je izjavio kapetan Talijana. Pritom je izrazio negodovanje rezultatom kojim je završila utakmica između Bordeauxa i Chelsea te naglasio da će se u zadnjem kolu boriti do samoga kraja za prolaz u daljnji krug natjecanja.

Igrom te iskazanom hrabrošću bio je zadovoljan i strateg Rome, Luciano Spalletti, koji je još jednom izjavio kako bilo koji igrač njegove momčadi može postići pogodak i da je upravo to njihova glavna prednost. “Ukoliko naši napadači ne mogu postići pogodak, to će učiniti netko iz vezne ili obrambene linije. Od vitalne je važnosti da permanentno pritišćemo zadnju liniju suparnika. To su stvari o kojima pričam na treninzima. Izuzev toga, od esencijalne je važnosti da svaki igrač razumije što mu je činiti. Također, izuzetno sam zadovoljan pristupom svojih igrača. Kontrolirali smo utakmicu od samog početka i to je jedan od razloga našeg uspjeha“.

Menadžer CFR Cluja, Maurizio Trombetta, zadovoljan je igrom svojih izabranika te sasvim odmjeren i realan u svojim izjavama. “Igrali smo dobro. Pri rezultatu 0:0 imali smo šansu koju nismo iskoristili. Potom je Roma povela, ali mi nismo pali pod teretom psihološkog pritiska, već smo nastavili igrati kao i do tada. I kod rezultata 0:2 imali smo svoje šanse, no nismo reagirali kvalitetno. Također, obrambeni dio naše momčadi sinoć nije bio na visini zadatka pa je i to jedan od razloga našeg neuspjeha“. Sve u svemu, Cluju preostaje još utakmica na Stamford Bridgeu u kojoj će braniti čast rumunjskog nogometa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!