Nogomet

Raspucani Šišmiši

Antonija Pavlić • četvrtak, 27.11.2008.
Raspucani Šišmiši
Foto: EPA

Veliki korak prema 1/16 finala Kupa Uefa načinili su večeras Valencia i St. Etienne, koji su kombinirano uzeli četiri boda na svojim gostovanjima u Skupini G...

Bodove izgubljene u domaćem ogledu s Kopenhagenom, Valencia je nadoknadila na gostovanju kod još jednog skandinavskog kluba, norveškog Rosenborga. Šišmiši su do bodova u hladnom Trondheimu došli neočekivano lako, a domaći vratar Jarstein čak četiri puta je morao vaditi loptu iz mreže.

Gosti su u vodstvo došli u 21. minuti susreta, pogotkom Mate, da bi sve dvojbe oko pobjednika riješili u posljednjih 15 minuta, kada su se u listu strijelaca redom upisivali Hernandez, Baraja i Joaquin. Valencia se, sada, nakon svog drugog nastupa nalazi u prilično komotnoj situaciji, s četiri osvojena boda, dok je Rosenborg ostao zakovan na dno ljestvice, bez šanse za europsko proljeće.

Najugodnije iznenađenje Skupine G nakon odigrana tri kola bez dvojbe je francuski St. Etienne, koji je večeras došao do svog sedmog boda, i više nego dovoljnog za potvrdu plasmana u 1/16 finala. Francuzi su u Bruggeu u vodstvo došli u samoj završnici prvog poluvremena, pogotkom Gigliottija, a konačnih 1:1 na samom startu drugog dijela postavio je Vargas. S ovim remijem nezadovoljni sigurno neće biti ni domaći igrači, koji su u prva dva nastupa ubilježili isto toliko bodova. Slobodan je u ovom kolu Skupine G bio Kopenhagen.

Kup UEFA - Skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Club Brugge1:1Saint-Étienne
Rosenborg0:4Valencia
1Saint-Étienne 49:4+58
2Valencia 48:4+46
3København 44:5-15
4Club Brugge 42:3-13
5Rosenborg 41:8-72

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!