Nogomet

Svi bi prema gore

Ante Jukić, Borna Rupnik • subota, 29.11.2008.
Svi bi prema gore
Foto: Sandro Donda

Iako ih na ljestvici dijele tek dva boda, nogometaši Cibalije i Croatije iz Sesveta u vinkovački obračun ulaze u potpuno drugačijem raspoloženju. Nebesko-plavi, naime, "lete" ma krilima bodova iz posljednja dva susreta, dok su Sesvećani svoj zadnji "ulov" ostvarili još tamo početkom mjeseca, domaćim remijem kontra Šibenika. Ipak, ambicije i jednih i drugih uoči nedjeljne utakmice su iste - osvojiti bodove i što je više moguće pobjeći od samog dna tablice...

Dobra se "vibra" širi u posljednje vrijeme nebesko-plavim salonima. Dva uspješna prvenstvena nastupa (remi s Dinamom, "trica" u Zaprešiću) u srijedu su začinjena i plasmanom u polufinale Kupa, što je i više nego dovoljan razlog za zadovoljstvo na obalama Bosuta. Naravno, sad kad je krenulo, bilo bi lijepo produžiti to što je više moguće, a Croatia iz Sesveta čini se kao protivnik po mjeri za Mršićeve trupe. Ipak, vinkovački strateg ne želi niti pomisliti na nekakvo opuštanje...

"Iako ne mogu biti zadovoljan igrom koju smo pružili, pobjeda protiv Pomorca još je više podigla samopouzdanje i raspoloženje u momčadi, tako da momci s nestrpljenjem očekuju nedjelju i dvoboj sa Sesvećanima. Istina je da oni trenutno imaju određenih unutarnjih problema, no to nas ne smije zavarati. Samo ako u susret uđemo s maksimalnim angažmanom i zalaganjem možemo se nadati bodovima, i to je ono na što ću posebno upozoriti igrače", rekao nam je Stanko Mršić, o čijoj ozbiljnosti najbolje govori i podatak da je sa svojim igračima detaljno prostudirao igru svog nedjeljnog suparnika. Kompletna momčad je, naime, uoči odlaska u karantenu zajednički pogledala snimku utakmice Croatia - Inter, odigrane u Maksimiru prije dva tjedna. Zanimalo nas je na koje je igrače Mršić posebno upozorio svoje "pulene"...

"Prije svih tu je Aljoša Vojnović, vrlo brz i neugodan igrač, pravi znalac. Naravno, ne treba zaboraviti ni mladog Palića, koji je ove sezone pružio nekoliko dojmljivih partija", prenio nam je svoje dojmove trener nebesko-plavih, naglasivši da, bez obzira na kvalitetu protivnika, očekuje bodove u nedjelju.

U boj za njih Vinkovčani će krenuti u gotovo najboljem mogućem sastavu. Utakmicu će sigurno "preskočiti" tek "požutjeli" Medvid i ozlijeđeni Radas, dok je nastup Željka Malčića, kojemu je u utorak iznenada preminuo otac, još uvijek upitan.

Pretposljednje mjesto na tablici i obračun s dva izravna konkurenta za ostanak u ligi sigurno nije nešto čemu se u Sesvetama nadali dva kola prije zimske stanke. Povećane ambicije nakon dobrog starta u prvenstvo bitno su splasnule te Croatiji u Vinkovcima predstoji grčevita borba za goli prvoligaški život. Eventualnom bi pobjedom Vinkovčani odmaknuli na velikih pet bodova prednosti, a s obzirom kako u istom terminu međusobno igraju Zadar i Inter, akcije sesvetskog kluba mogle bi drastično opasti.

Stoga za momčad Ljupka Petrovića, koji je predsjedniku Zvonimiru Zubaku obećao ostati do kraja prvog dijela prvenstva, poraz nikako nije prihvatljiva opcija, a igrači će morati pružiti i više od 100% svojih mogućnosti kako bi taj pothvat i ostvarili. Naime, atmosfera u svlačionici je sve samo ne pozitivna, jer triler u Rijeci još uvijek nije zaboravljen, forma nije na idealnoj razini, a problemi sa sastavljanjem prve jedanaestorice naglo su se nagomilali.

Zbog isključenja na Kantridi za sastav Croatije u Vinkovcima neće kandidirati prvi vratar Ivan Radoš, koji je za izravni crveni karton dobio kaznu od jedne utakmice neigranja, dok su na jednaki način sankcionirani Ivica Landeka i Mario Čižmek, koji su Rijeci zaradili po par žutih kartona. Razlika postoji jedino u financijskom dijelu kazne. Petrović u sastav vjerojatno neće uvrstiti niti Antonija Mamića, kojeg muči ozljeda.

Na vrata će zato stati 23-godišnji Marko Šimić, koji je ove sezone u 1. HNL upisao osam nastupa, a branio je i u prvom susretu ove dvije momčadi (1:1). Izvjestan je nastup Martina Šabana, koji je svoje ambicije za mjesto u napadu potvrio pogotkom Rijeci, dok je najizglednija zamjena za Landekino mjesto u obrani Saša Mus.

T-Com 1. HNL, 17. kolo: Cibalia – Croatia Sesvete 15:30

Cibalia: Burcsa, Mešić, Leutar, Matić, Radotić, Milardović, Mazalović, Pavličić, Husić, Baraban, Džafić

Croatia Sesvete: Šimić, Čičak, Šušak, Mus, Juroš, Pilipović, Jurin, Palić, Jurakić, Vojnović, Šaban

1. Hrvatska nogometna liga

  • Rezultati
  • Ljestvica

17. kolo

Slaven Belupo2:1Rijeka
Hajduk3:1Osijek
Zagreb0:4Šibenik
Zadar1:1Inter-Zaprešić
Cibalia3:1Sesvete
Varaždin0:1Dinamo
1Dinamo 3371:26+4574
2Hajduk 3359:25+3468
3Rijeka 3350:44+656
4Slaven Belupo 3346:39+755
5Zagreb 3338:39-147
6Šibenik 3344:35+946
7Osijek 3340:41-141
8Cibalia 3333:53-2038
9Inter-Zaprešić 3341:50-936
10Varaždin 3341:55-1435
11Zadar 3328:49-2129
12Sesvete (-1)3331:66-3525

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!