Nogomet

Metalist pokazao Dinamu

Petar Plevnik • srijeda, 03.12.2008.
Metalist pokazao Dinamu
Foto: EPA

Pomalo iznenađujući rasplet donijelo je četvrto kolo skupine B. Nakon pobjede u Lisabonu, Galatasaray je slavio i u Berlinu te tako osigurao prolaz dalje, dok je veliko iznenađenje prolaz ukrajinskog Metalista, koji je u Harkivu bio bolji od Olympiacosa...

Iako su gostovali u Berlinu, možemo slobodno reći da su se nogometaši Galatasaraya na Olimpijskom stadionu osjećali kao domaćini. Naime, od 60 000 gledatelja na Olimpijskom stadionu, prema procjenama Nijemaca, čak 40 000 činili su Turci. Takvo okružje očito je odgovaralo turskoj momčadi, koja je u prvih 45 minuta bila nadmoćnija, no na odmor se ipak otišlo bez pogodaka.

Početak nastavka donio je nešto bolju igru Herthe, a domaćini će žaliti za 59. minutom kada su Pantelić i Voronin nakratko izbjegli pažnji gostujuće obrane, no previše su oklijevali. Kazna za neiskorištenu prigodu stigla je deset minuta kasnije; Kewell je ubacio u 16-erac domaćina, branič domaćina Von Bergen nesmotreno igra rukom, a dosuđeni 11-erac u pogodak pretvara Baroš.

Pogodak Galatasaraya bio je znak za totalnu ofanzivu Herthe, a najbliže pogotku berlinski je sastav bio u 75. minuti kada Servet izbija loptu s gol linije, da bi u nastavku akcije pokušaj Josipa Šimunića glavom otišao zamalo iznad vratnice. Treba napomenuti kako je hrvatski reprezentativac odigrao svih 90 minuta za Herthu i zaradio žuti karton.

A da se prezimiti u Europi može i bez skupih pojačanja i razvikanih imena svjedoči i primjer ukrajinskog Metalista. Iako su u prošlom kolu slavili usred Istanbula, mnogi su smatrali kako Ukrajinci nemaju dovoljno snage pred svojim navijačima ponoviti još jednu senzaciju, ovaj put protiv Olympiakosa. Da ukrajinski klupski nogomet, za razliku od grčkog, već dugo grabi krupnim koracima naprijed, posvjedočio je i večerašnji susret. Sve do 87. minute mreže su mirovale, da bi se u heroja domaćina pretvorio Brazilac Edmar koji pogađa mrežu iskusnog Nikopolidisa i donosi Metalistu povijesni uspjeh.

Kup UEFA - Skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Metalist Harkiv1:0Olympiakos
Hertha Berlin0:1Galatasaray
1Metalist Harkiv 43:0+310
2Galatasaray 44:1+39
3Olympiakos 49:3+66
4Hertha Berlin 41:6-52
5Benfica 42:9-71

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!