Nogomet

Skupina C: Trice Standarda i Seville

Marin Vuković • srijeda, 03.12.2008.
Skupina C: Trice Standarda i Seville
Foto: EPA

Standard Sevilla identičnim su rezultatima ispratili svoje goste iz Belgije i Španjolske i zasjeli na prva dva mjesta skupine C. I dok su Belgijci ovom pobjedom osigurali europsko proljeće, Sevilla će taj cilj morati osigurati u posljednjem kolu natjecanja po skupinama.

Beogradski Partizan sve je izglede za plasman u sljedeći krug izgubio već u prošlome kolu, pa je gostovanje u Sevilli bilo tek turističke prirode. S druge strane, domaćinu je ovo bio susret od velike važnosti, budući da se još uvijek nalaze u krugu momčadi koje nisu osigurale europsko proljeće.

Utakmicu je obilježila i teška ozljeda nogometaša Partizana Almamija Moreire, koji je već u osmoj minuti doživio klasičan nokaut i završio u bolnici s potresom mozga. Sevilla je to prvo poluvrijeme dobila rezultatom 1:0, a put do mreže gostiju pronašao je Luis Fabiano udarcem s bijele točke u 32. minuti.

Već u prvoj minuti nastavka Renato gasi nade gostiju pogotkom za 2:0, a konačnih 3:0 postavlja ponovno Fabiano svojim drugim pogotkom na utakmici 17 minuta prije kraja.

Standard je sve svoje brige riješio već nakon prvih 45 minuta utakmice sa Sampdorijom, kada je došao do visoke prednosti od 3:0, koju je potom održao do kraja susreta.

Mrežu Talijana načeo je Igor De Camargo sredinom prvog dijela, nakon ubacivanja Milana Jovanovića, a nakon kornera u 35. minuti glavom na 2:0 povisuje Oguchi Onyewu. Dvije minute prije odmora Jovanović postavlja konačnih 3:0 snažnim prizemnim udarcem s ruba kaznenog prostora.

Sevilla u posljednjem kolu gostuje u Genovi, a Stuttgart dočekuje već sigurni Standard. Izgubi li Sevilla od Sampdorije, a Stuttgart svlada Belgijce, iz daljnjeg natjecanja ispast će španjolski prvoligaš.

Kup UEFA - Skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Standard Liège3:0Sampdoria
Sevilla3:0Partizan
1Standard Liege 45:3+29
2Stuttgart 46:3+37
3Sampdoria 44:5-17
4Sevilla 45:2+36
5Partizan 41:8-70

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!