Nogomet

David James izbacio Portsmouth

Borna Rupnik • četvrtak, 04.12.2008.
David James izbacio Portsmouth
Foto: EPA

Wolfsburgu je večeras za siguran prolaz u nastavak natjecanja Kupa UEFA trebao bod, dok je Portsmouthu nasušno trebala pobjeda. Pranjićev se Heerenveen protiv Brage želio barem pomaknuti s nule, ali pobjede Nijemaca i Portugalaca označile su oproštaj hrvatskog dvojca od plasmana u šesnaestinu finala...

Kranjčar ispao porazom...

Susret u Wolfsburgu, kojeg je vodio hrvatski sudac Ivan Bebek, počeo je u vrlo visokom tempu. Nakon samo tri minute igre Edin Džeko natrčava na centaršut i šalje loptu iza Davida Jamesa dok su ga stoperi Portsmoutha mirno promatrali. Međutim, riječima Hriste Stoičkova, Bog je u sljedećih deset minuta bio Englez.

U 11. minuti Sean Davis ubacuje loptu pred domaća vrata, švicarski vratar Diego Benaglio ne reagira najbolje i odbija loptu točno na nogu Jermainea Defoea, kojemu nije bilo teško usmjeriti je u prazan gol za 1:1. A nisu prošle niti četiri minute kada Arnold Mvuemba puca s osamnaest metara, lopta na putu pogađa nekog u obrani Wolfsburga i ponovno odsjeda u mreži Benaglia.

Ipak, to nije bio kraj uzbuđenjima. Cristian Gentner u 23. minuti traži Džeku, bosanskohercegovački nogometaš loptu ne stiže, ali svojim pokretom vara Jamesa koji može samo gledati kako ga lopta prolazi za 2:2. Da su Džeko i Defoe u drugom dijelu prvog poluvremena bili jednako s(p)retni, rezultat je mogao biti i veći, ali gledatelji su nakon 45 minuta stvarno vidjeli dovoljno.

Nastavak susreta otvorio je u 53. minuti Niko Kranjčar. Bivši igrač Dinama i Hajduka sam se izborio za slobodan udarac s dvadesetak metara iz kojeg je pogodio gredu. Tony Adams pokušao je nešto promijeniti i uvođenjem Petera Croucha umjesto Mvuembe, ali ako je ikoga trebao zamijeniti bio je to David James.

15 minuta prije kraja engleski je vratar jednu povratnu loptu plasirao ravno u noge Zvjezdana Misimovića i omogućio mu da lakoćom ponovno dovede Nijemce u vodstvo. Za svoju se pogrešku djelomično iskupio u 79. minuti, obranivši Misimovićev udarac s bijele točke, kojeg je vrlo dobri Bebek dosudio nakon prekršaja Sola Campbella na Džeki. Kranjčar je svoje mjesto u 77. minuti prepustio Nwankwu Kanuu, ali ostalo je 3:2 za domaćine.

...i Pranjić ispao porazom

Nizozemskog je predstavnika u priželjkivano vodstvo doveo Gerald Sibon u 19. minuti, ali da i Braga misli ozbiljno potvrdio je Wason Renteria deset minuta prije isteka prvog dijela. Suigrači Danijela Pranjića u drugi su dio ušli razmišljajući kako postići pobjednički gol i pritom malo smetnuli s uma obranu.

Igrala se 55. minuta utakmice kada je domaćeg vratara Steppea matirao Urugvajac Luis Aguiar. Naš je reprezentativac teren napustio u 68. minuti, kada ga je zamijenio Arnar Smarason, no niti to nije pomoglo Heerenveenu da se izbori barem za bod. Prva tri mjesta skupine E tako zauzimaju momčadi koje će tamo i ostati: Wolfsburg, Milan i Braga.

Kup UEFA - Skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Wolfsburg3:2Portsmouth
Heerenveen1:2Braga
1Wolfsburg 413:7+610
2Milan 48:5+38
3Braga 47:5+26
4Portsmouth 47:8-14
5Heerenveen 43:13-100

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!