Košarka

Hapoel u problemima

Branimir Korać • srijeda, 10.12.2008.
Hapoel u problemima
Foto: Nikola Movrić

Prije početka natjecanja momčad Hapoela iz Jeruzalema slovila je za jednog od favorita za osvajanje Eurochallenge kupa, međutim, nakon tri odigrana kola nalaze se u priličnim problemima...

Skupina E

Hapoel iz Jeruzalema je u priličnim problemima. Novi poraz uslijedio je u Jeruzalemu protiv njemačkog Oldenburga koji je slavio 88:81. Najvećim dijelom utakmice Oldenburg je bio bolji protivnik, a u završnici je sigurnom rukom Jasona Gardnera s linije slobodnih bacanja čuvao prednost. Predvodili su ga Je'Kel Foster s 23 poena i šest skokova te Gardner s 20 poena i pet asistencija. Jasmin Perković igrao je 33 minute i ubacio 11 poena (5/11) uz sedam skokova i dvije asistencije.

Prvi poraz upisao je EclipseJet iz Amsterdama i to na gostovanju u Grčkoj kod Olympije. U pomalo čudnom susretu Olympia je imala na poluvremenu 21 poen viška da bi sve to prokockala u manje od deset minuta i vratila Nizozemce u utakmicu. Ipak u posljednjih deset minuta domaćin je konsolidirao redove i na kraju slavio. Michael King kod Larise je ubacio 15 poena dok je Stephen Arigbabu dodao 12 poena i sedam skokova. Kod gostiju Victor Thomas ubacio je 17 poena.

Skupina G

Zanimljivu završnicu susreta odigrali su Tartu Rock i Oostende, a bodovi su ostali u Estoniji. Tartu je slavio 87:83, a do pobjede su ga u završnici odveli Talts tricom minutu prije kraja te Tein s linije slobodnih bacanja u završnoj minuti. Talts je ubacio 17 poena uz deset skokova dok su po 17 poena dodali i Tsintsadze i Doronin. Kod gostiju Greene je ubacio 18 poena, a po 15 su dodali Petrović i Bauer.

Skupina H

Unatoč pobjedi protiv Kaleva 75:59, Triumf nije pokazao značajne pomake u popravljanju forme. Skupa ruska momčad dvije minute prije kraja treće četvrtine zaostajala je 51:41, no onda su se probudili i napravili seriju 34:8 do kraja susreta i upisali pobjedu. Presudila je dužina klupe koja je definitivno išla u prilog Rusima. Kod Triumfa najbolji su bili Alan Anderson sa 16 poena i deset skokova te Nenad Krstić s 12 poena i šest skokova. U redovima Kaleva Nate Fox ubacio je 15 poena uz pet skokova, a Kevin Lyde 12 poena uz devet skokova.

Vrlo važnu pobjedu ostvario je Kijev koji je na gostovanju bio bolji od Deutsche Bank Skylinersa 66:58. U ključnim trenucima Kijevljane je služio dalekometan šut i tako su s lakoćom održavali prednost koju su ranije izborili. Predvodili su ih Manucar Markoišvili sa 17 poena i Kenan Bajramović s 13 poena i pet skokova. Kod domaćina po 12 poena ubacili su Pascal Roller i Lorenzo Gordon.

Eurochallenge skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Hapoel Bank Yahav Jerusalem81:88EWE Baskets Oldenburg
Olympia Larisas77:73Amsterdam
1EWE Baskets Oldenburg 42+18
2Amsterdam  33-12
3Hapoel Bank Yahav Jerusalem 23+3
4Olympia Larisas 23-9

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!