Rukomet

Povratak Hensa proslavljen pobjedom

Branko Barić • ponedjeljak, 05.01.2009.
Povratak Hensa proslavljen pobjedom
Foto: Axel Heimken

Reprezentacija Njemačke je u sklopu priprema za nadolazeće Svjetsko prvenstvo u Hrvatskoj drugi put u razmaku od samo 24 sata snage odmjerila s Grčkom. I drugi ogled u Mindenu otišao je na njihovu stranu, ali ovog puta znatno dominantnije i uvjerljivije. Svoj doprinos tome dao je i povratnik u reprezentaciju Pascal Hens

Iako su pomalo nespretno ušli u susret dozvolivši Grcima da u trećoj minuti povedu s 3:1, Nijemci su vrlo brzo postavili stvari na svoje mjesto. Na poluvrijeme su otišli s ugodnih 16:11, a nakon 18 minuta nastavka imali su čak i vodstvo 25:16. Do kraja su malo otpustili papučicu gasa, pa je dvoboj okončan rezultatom 27:22. Iako je Christian Sprenger sa šest pogodaka bio najbolji strijelac kod domaćina, glavni protagonist ovog susreta je Pascal Hens, koji se rukometu vratio nakon četiri mjeseca pauziranja zbog ozljede.

"Odličan je osjećaj odraditi cijeli susret bez ikakvih bolova i nadam se da je sad prošlo vrijeme mojih patnji. Još nisam na 100-postotnoj razini, ali ovo je velik korak naprijed", izjavio je Hens nakon susreta u kojem je postigao tri pogotka.

Povratak Hensa predstavlja jednu veliku brigu manje za stručni stožer reprezentacije Njemačke, a sada se čeka još i oporavak Michaela Kraussa. Uoči puta u Varaždin aktualne svjetske prvake sljedećeg vikenda još očekuju susreti s Portugalom, Argentinom i Španjolskom.

Prijateljski ogled: Njemačka – Grčka 27:22 (16:11)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometSP 2009SP 2009.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!