Nogomet

Ispali Tottenham i Portsmouth

Marin Vuković • subota, 24.01.2009.
Ispali Tottenham i Portsmouth
Foto: EPA

Odigrano je 13 utakmica četvrtog kola engleskog FA kupa, a najveće iznenađenje priredio je Swansea City, koji je na Fratton Parku iz daljnjeg natjecanja izbacio branitelja naslova iz prošle godine, momčad Portsmoutha. Na Old Traffordu je pak Manchester United bio bolji od Tottenhama.

Kako smo spomenuli u uvodu, za najveće se iznenađenje dana pobrinuo drugoligaš Swansea City koji je na Fratton Parku svladao slabi Portsmouth s 2:0 i tako onemogućio momčadi Tonyja Adamsa da obrani trofej osvojen prošle sezone. Našeg Nike Kranjčara zbog ozljede nije bilo u sastavu domaće momčadi, ali niti on vjerojatno ne bi pomogao slabom izdanju domaćina.

U 26. minuti goste je u vodstvo doveo Nathan Dyer, a Jason Scotland je s bijele točke povisio na 2:0. Do kraja utakmice Portsmouth nije uspio niti ublažiti poraz, pa je sada sigurno da će trofej FA kupa ove sezone imati novog vlasnika.

Taj vlasnik mogao bi biti Manchester United, koji se danas plasirao u peto kolo pobjedom nad Tottenhamom. Spursi su iznenađujuće dobro otvorili utakmicu i pogotkom Romana Pavljučenka već u petoj minuti došli do vodstva.

Ubrzo se ipak pokazalo kako je to bio samo trenutni bljesak i kako u redovima Spursa i dalje ima puno problema. Domaćin je uporno pritiskao zadnju liniju Spursa i desetak minuta prije odmora u potpunosti preokrenuo utakmicu. Prvo je Paul Scholes udarcem s ruba kaznenog prostora izjednačio, a već u sljedećoj minuti Dimitar Berbatov donio pobjedu Unitedu.

Samo prvo poluvrijeme odigrao je Luka Modrić, koji je potom zamijenjen Giovanijem dos Santosom, a do kraja utakmice u sastavu Spursa bio je Vedran Ćorluka.

U sljedeće kolo plasirao se i Chelsea domaćom pobjedom nad Ipswichem od 3:1, dva pogotka postigao je Frank Lampard i jednoga Michael Ballack. Pobjedu nad Millwallom upisao je Hull City i također prošao u peto kolo, a West Ham je u gostima svladao Hartlepool.

Svojevrsno iznenađenje je svakako remi Doncastera i Aston Ville, no prema pravilima FA kupa utakmica će biti ponovljena na Villa Parku, gdje je trenutno četvrtoplasirana momčad Premiershipa veliki favorit.

FA kup

4. kolo

Derby County1:1Nottingham Forest
Hartlepool0:2West Ham
Hull City2:0Millwall
Sunderland0:0Blackburn
Sheffield United2:1Charlton Athletic
Portsmouth0:2Swansea City
Chelsea3:1Ipswich
Doncaster Rovers0:0Aston Villa
WBA2:2Burnley
Torquay United0:1Coventry City
Kettering Town2:4Fulham
Watford4:3Crystal Palace
Wolverhampton1:2Middlesbrough
Manchester United2:1Tottenham
Cardiff0:0Arsenal
Liverpool1:1Everton
Burnley3:1WBA
Aston Villa3:1Doncaster Rovers
Nottingham Forest2:3Derby County
Blackburn2:1 *Sunderland
Everton1:0 *Liverpool
Arsenal4:0Cardiff

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!