Nogomet

Everton u produžetku izbacio Liverpool

Marin Vuković • četvrtak, 05.02.2009.
Everton u produžetku izbacio Liverpool
Foto: EPA

Večeras su na rasporedu bile četiri ponovljene utakmice četvrtog kola FA kupa, a najviše pogleda bilo je usmjereno prema Goodison Parku, gdje su se po treći put u vrlo kratkom vremenu sastali gradski rivali Everton i Liverpool. Bolja je na kraju bila domaća momčad koja je u produžetku osigurala put u peto kolo.

Ako nečeg ne nedostaje u tradicionalno naelektriziranim ogledima Evertona i Liverpoola, onda je to ubitačan tempo i - crveni kartoni. Uvijek sadržajni Merseyside derbi na kraju nerijetko završi s barem jednim, ako ne i više isključenih igrača, pa je tako bilo i večeras.

Uz zaglušujući huk s tribina obje su momčadi dale sve od sebe da i ovaj ogled ne završi neodlučenim rezultatom, kao prethodna dva u posljednjih desetak dana. Puno htijenja, trke, ali i pogibeljnih startova ipak nije iznjedrilo i pregršt prilika pa su se one mogle izbrojiti na prste jedne ruke.

Veliki hendikep za Redse dogodio se već nakon petnaestak minuta igre kada je travnjak morao napustiti Steven Gerrard, što je uvelike poremetilo planove Rafe Beniteza, ostavivši Fernanda Torresa bez prave podrške u napadu.

U regularnih 90 minuta domaća je momčad najbliže pogotku došla sredinom drugog poluvremena kada je Leon Osman silovitim udarcem zatresao vratnicu, dok je s druge strane vrlo izglednu priliku promašio Albert Riera. Da budemo točniji, pravovremenim je istrčavanjem svoju mrežu spasio Tim Howard.

Možda i najbitniji trenutak utakmice zbio se u 76. minuti kada je zbog drugog žutog kartona isključen Lucas Leiva, a Liverpool s desetoricom nije mogao izdržati i produžetke. Utakmica je odlučena u 118. minuti pogotkom Dana Goslinga, koji je uzrokovao erupciju oduševljenja na Goodison Parku i odveo Everton u osminu finala.

U ostalim večerašnjim utakmicama nije bilo većih iznenađenja. Aston Villa se s 3:1 obračunala s Doncasterom i prošla u sljedeće kolo, a tamo će se naći i Blackburn, koji je s 2:1 također nakon produžetaka svladao Sunderland.

Reprizu polufinala Carling kupa vidjet ćemo i u osmini finala FA kupa, ždrijeb je opet spojio Derby County i Manchester United. Nakon dva pogotka zaostatka već nakon 15 minuta utakmice, Derby County je preokrenuo utakmicu i svladao Nottingham Forest s 3:2.

Četvrto kolo još uvijek nije kompletirano, zbog obilnog snijega jučer je odgođena utakmica u Londonu između Arsenala i Cardiff Cityja. Novi termin odigravanja je 16. veljače u 20 sati i 45 minuta.

Pobjednik toga dvoboja u osmini će finala igrati s Burnleyem, koji je jučer iz daljnjeg natjecanja s 3:1 izbacio West Bromwich Albion.

Parovi osmine finala FA kupa, 14.-16.02.2009:
Swansea City - Fulham
Sheffield United - Hull City
West Ham United - Middlesbrough
Blackburn - Coventry City
Watford - Chelsea
Everton - Aston Villa
Derby County - Manchester United
Cardiff City / Arsenal - Burnley

FA kup

4. kolo

Derby County1:1Nottingham Forest
Hartlepool0:2West Ham
Hull City2:0Millwall
Sunderland0:0Blackburn
Sheffield United2:1Charlton Athletic
Portsmouth0:2Swansea City
Chelsea3:1Ipswich
Doncaster Rovers0:0Aston Villa
WBA2:2Burnley
Torquay United0:1Coventry City
Kettering Town2:4Fulham
Watford4:3Crystal Palace
Wolverhampton1:2Middlesbrough
Manchester United2:1Tottenham
Cardiff0:0Arsenal
Liverpool1:1Everton
Burnley3:1WBA
Aston Villa3:1Doncaster Rovers
Nottingham Forest2:3Derby County
Blackburn2:1 *Sunderland
Everton1:0 *Liverpool
Arsenal4:0Cardiff

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!