FA kup, 4. kolo, 16.02.2009, 20:45 h
Arsenal
Arsenal 4:0 Cardiff
Cardiff

Video: Eduardo se vratio s dva pogotka!

Marin Vuković • ponedjeljak, 16.02.2009.
Video: Eduardo se vratio s dva pogotka!
Foto: EPA

Hrvatski reprezentativac Eduardo da Silva u sjajnom se izdanju predstavio svojim navijačima nakon gotovo godinu dana prisilne pauze. Samo 20 minuta utakmice protiv Cardiffa bilo mu je potrebno da postigne prvi pogodak, a u drugom je poluvremenu svoj nastup začinio izborenim i potom realiziranim jedanaestercem.

Zatreba li vam ikad primjer lijepe sportske priče, pobjede ljudskog duha i vjere u vlastite mogućnosti, ne ustručavajte se spomenuti hrvatskog reprezentativca Eduarda da Silvu. Čovjek koji je godinu dana žudio za minutom na nogometnom travnjaku u 67 minuta igre protiv Cardiffa postigao je dva pogotka i zaradio ovacije s tribina Emiratesa.

Wenger: "Eduardo je ovo zaslužio" The Sun: "Eduardova priča za Hollywood" Eduardo: "Najbolji dan u mom životu"

Bilo je jasno od početka kako je ovo savršena utakmica za Eduardov povratak. U jednosmjernoj utakmici prilike su se pred vratima Cardiffa redale iz minute u minutu, a jednu takvu propustio je i Eduardo: u 13. minuti nakon oštrog ubačaja Nicklasa Bendtnera glavom je pucao pored vratnice.

Sedam minuta kasnije Dudu je bio puno precizniji. Ovaj put s lijeve strane preciznu loptu ubacio je Meksikanac Carlos Vela, a naš reprezentativac iz neposredne je blizine proslijedio u mrežu Cardiffa. Prava erupcija oduševljenja izbila je na tribinama Emiratesa, a sa svojeg mjesta ustao je i Arsene Wenger i aplauzom pozdravio Eduardov povratnički pogodak.

Arsenalova ofenziva nastavljena je i nakon vodećeg pogotka, pa je u 34. minuti domaća momčad udvostručila prednost. Nakon kornera Samira Nasrija zaboravljen je ostao Nicklas Bendtner i već nakon nešto više od pola sata praktički riješio utakmicu. Isti je igrač mogao do drugog pogotka u završnici prvog dijela kada je sa samo dva metra umjesto gola uspio pogoditi vratnicu, a odmah potom i vratara gostiju.

Točku na "i" svog sjajnog povratničkog nastupa Eduardo je stavio u 60. minuti, kada ga je u kaznenom prostoru gostiju srušio Gavin Rae, a glavni sudac utakmice bez razmišljanja pokazao na bijelu točku. Loptu je u svoje ruke uzeo upravo Eduardo i poslao vratara u jednu, a loptu u drugu stranu.

Sedam minuta kasnije Dudu je zamijenjen Robinom van Persiejem, a s tribina Emiratesa dobio je zaslužene i dugo očekivane ovacije. Zadovoljan će jamačno biti i Arsene Wenger, koji se uvjerio kako može računati na Eduarda, pa je samo pitanje dana kada ćemo ga vidjeti i u jednoj premierligaškoj utakmici.

Izlaskom Eduarda gledatelji na Emirateu nisu ostali uskraćeni za pogotke. Samo minutu prije kraja utakmice konačnih 4:0 postavio je upravo Van Persie, koji je nakon lijepe asistencije Bendtnera poslao loptu kroz noge Cardiffova vratara. Arsenal se tako visokom pobjedom plasirao među osam najboljih momčadi FA kupa, a tamo ga 7. ili 8. ožujka čeka sraz s drugoligašem Burnleyem.

Arsenal: Fabianski, Sagna, Toure, Gallas, Gibbs, Nasri (od 67. Ramsey), Song, Denilson, Vela (od 74. Bischoff), Eduardo (od 67. Van Persie), Bendtner.

Cardiff: Heaton, McNaughton, Rae (od 74. Scimeca), Purse (od 68. Blake), Johnson, Parry (od 68. Whittingham), Ledley, Kennedy, Burke, Bothroyd, McCormack.

FA kup

4. kolo

Derby County1:1Nottingham Forest
Hartlepool0:2West Ham
Hull City2:0Millwall
Sunderland0:0Blackburn
Sheffield United2:1Charlton Athletic
Portsmouth0:2Swansea City
Chelsea3:1Ipswich
Doncaster Rovers0:0Aston Villa
WBA2:2Burnley
Torquay United0:1Coventry City
Kettering Town2:4Fulham
Watford4:3Crystal Palace
Wolverhampton1:2Middlesbrough
Manchester United2:1Tottenham
Cardiff0:0Arsenal
Liverpool1:1Everton
Burnley3:1WBA
Aston Villa3:1Doncaster Rovers
Nottingham Forest2:3Derby County
Blackburn2:1 *Sunderland
Everton1:0 *Liverpool
Arsenal4:0Cardiff

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!