Nogomet

Ronaldinho ponovno u žutom dresu

Borna Rupnik • ponedjeljak, 26.01.2009.
Ronaldinho ponovno u žutom dresu
Foto: EPA

London će 10. veljače ugostiti prijateljski susret Brazila i Italije, a brazilski je izbornik za taj dvoboj ponovno u sastav pozvao Ronaldinha...

Ronaldinho je ne tako davno bio najbolji nogometaš svijeta, ali u posljednja tri navrata nije dobio poziv u reprezentaciju svoje zemlje. Izbornik Dunga sa svojeg ga je popisa izostavljao zbog katastrofalnog izdanja na kvalifikacijskoj utakmici za Svjetsko prvenstvo 2010. godine koje će se odigrati u Južnoj Africi.

Tom je prilikom, u rujnu prošle godine, Brazil kod kuće remizirao s Bolivijom (0:0), koja je gotovo cijelo drugo poluvrijeme igrala s igračem manje. Ronaldinha je u 76. minuti zamijenio Nilmar, a prisutni su gledatelji zvižducima jasno pokazali što misle o njegovoj igri.

No, Brazilac je u Milanu postupno pronašao formu te bi trebao istrčati na travnjak Emiratesa. Poziv je stigao i na adresu njegovih suigrača Kake i Pata, te gradskih rivala Adriana, Julija Cesara i Maicona.

Donosimo i kompletan Dungin popis brazilskih reprezentativaca:

Vratari: Doni (Roma), Julio Cesar (Inter)

Braniči: Daniel Alves (Barcelona), Adriano Correia (Sevilla), Maicon (Inter), Marcelo (Real Madrid), Lucio (Bayern), Luisao (Benfica), Juan (Roma), Thiago Silva (Fluminense)

Vezni igrači: Anderson (Manchester United), Gilberto Silva (Panathinaikos), Felipe Melo (Fiorentina), Josue (Wolfsburg), Elano (Manchester City), Julio Baptista (Roma), Kaka (Milan), Ronaldinho (Milan)

Napadači: Alexandre Pato (Milan), Adriano (Inter), Luis Fabiano (Sevilla), Robinho (Manchester City)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!