Rukomet

Vori: "Očekivali smo više"

Zoran Zdelar • nedjelja, 01.02.2009.
Vori: "Očekivali smo više"
Foto: Davor Sajko

Ivan Čupić i Igor Vori sat vremena nakon utakmice bili su još vidno šokirani ishodom utakmice i bit će potrebno nekoliko dana da shvate da je i srebro također uspjeh...

Zlato je ipak otišlo u tuđe ruke, a hrvatski reprezentativci i dobrih sat vremena nakon završetka utakmice bili su još u šoku. Ivan Čupić dospio je u najbolju ekipu Svjetskog prvenstva, ali taj individualni uspjeh ipak nije previše popravio raspoloženje. "Hvala na čestitkama za srebro, ali razočaranje je veliko. Ne može me sad ništa razveseliti i ne bih htio sada ništa previše govoriti vruće glave. Čestitam još jednom suigračima i trenerima na srebru."

Tko je u protivničkim redovima prevagnuo da na kraju uzmu pobjedu s pet golova razlike? "Oni su igrali odličnu obranu, a Omeyer je pogotovo u drugom poluvremenu počeo skidati udarce. Mi smo se uspjeli vratiti, ali ipak moram čestitati Francuzima još jednom", rekao je Čupić za RTL.

Igor Vori proglašen je najboljim pivotom na turniru, ali i najboljim igračem uopće. Kakvi su osjećali nakon finala? "Tužan sam, što da kažem? Krivo mi je da smo na ovakav način izgubili. Prije svega htio bih čestitati Francuzima na još jednoj tituli, ali mislim da je o suđenju bolje ne govoriti. Raočaran sam. Ovo je također veliki uspjeh, medalju imamo, ali mi smo očekivali više."

Ishod finala pogodio je sve Hrvate. Koliko god neki isticali da je i srebro veliki uspjeh, što i jest, ipak su svi očekivali zlato. "Hvala svim navijačima na bodrenju tijekom cijelog prvenstva. Nadam se da ih nismo razočarali, mi smo u svakoj utakmici dali sve od sebe, a Francuska je danas jednostavno bila bolja."

Za 20:30 sati najavljen je dolazak rukometaša na glavni zagrebački trg gdje je zakazano slavlje. "Pa dobro, fešta je, ali dojmovi nam se još nisu slegnuli. Sigurno je ipak da treba i ovo proslaviti, jer medalja je medalja", zaključio je Vori.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!