Tenis

Oni koji sve znaju

Ivor Krapac • utorak, 03.02.2009.
Oni koji sve znaju
Foto: Branko Barić

Priča je kladiteljska i iako me takve pretjerano ne zanimaju sve dok ne bude konkretnog dokaza o sumnjivom pristupu jednog od dvojice na terenu, ukoliko netko uspije pronaći takav dokaz, neću je zaobići. Dvoboj Antonija Veića i Guillerma Canasa izazvao je pozornost zbog uplata kladitelja potkraj drugog seta...

Ovo je sportski portal i bavi se sportom, onim što se zbiva na terenu, no ponekad je upravo zbog sporta potrebno dotaknuti i ono što barem djelomično odudara. Nakon izgubljenog prvog seta u jučerašnjem prvom kolu PBZ Zagreb Indoorsa, Antonio Veić vratio se u igru protiv Guillerma Canasa u nastavku meča, a u drugom setu, pri 4:4, stigle su uplate na Veića od ukupno milijun američkih dolara na kladionici koju iz razumljivih razloga (besplatna reklama) neću spominjati.

Koeficijent na Veića je potkraj drugog seta također značajno pao, jasno, čim je toliko uplata uvijek će se to i dogoditi, a nakon toga, oni koji sve znaju pomislili su - ovo mora biti namješteno, pušteno, nema nikakve šanse da je sve čisto.

Vezane vijesti

Imam vijest za one koji sve znaju. Da su gledali sporni dio meča Veića i Canasa, mogli bi pomisliti dvije stvari - ili je sve potpuno čisto, s obzirom da je Argentinac trčao i vraćao kao što i inače radi, bez ikakve naznake da mu nije stalo ili da tankira meč, ili je Canas toliko dobar glumac da je zamaskirao čak i tankiranje i namještaljku. Ako je to uspio - svaka mu čast, mene je prevario, s obzirom da sam vidio cijeli sporni dio meča.

Canas je imao problema s desnim ramenom i to očito dosta ozbiljnih, odmah nakon jučerašnjeg poraza otkazao je i parove - i to je sve "sumnjivo" što se dalo vidjeti iz njegovog nastupa. Nije servirao dobro, nije bio čvrst u izmjenama kao inače, griješio je, nije odigrao dobar meč... No, ništa više od toga, barem što se mene tiče.

Namještaljka ili sumnja na Canasa, možda i sumnja na Veića, a svakako na njegovu pobjedu? Dokažite je i prvi ću se posuti pepelom i priznati da sam pogrešno vidio ono što sam vidio, da sam naivan i pretjerano zaslijepljen vjerom u čistoću sporta...

U suprotnom, bez dokaza, prestanite bacati sjenu na sve "sumnjivo" i neočekivano što se dogodi u sportu, ili na kladionici.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!