Tenis

"Ja sam izgubio ovaj meč"

Ivor Krapac • četvrtak, 05.02.2009.
"Ja sam izgubio ovaj meč"
Foto: Kristijan Komarica

Ernests Gulbis okrivio je samog sebe za poraz od Ivana Dodiga u osmini finala PBZ Zagreb Indoorsa. No, nije zaboravio ni na linijske suce koji su ga, kako smatra, posebno oštetili na servisu za set u 12. gemu prvog...

Stvari koje su ga ometale, a na koje nije mogao utjecati - bila je prva misao Ernestsa Gulbisa pred novinarima nakon neočekivanog poraza: "Suci su me naljutili, bio sam potpuno siguran da je moj servis kod 6:5 i izjednačenja bio unutra, ni blizu outu, znam da je glavnom sucu to bilo teško vidjeti... Moja je greška što se nisam smirio, nisam uspio kontrolirati emocije, no nije se lako vratiti nakon što se dogodi distrakcija sa strane."

Linijske suce procijenio je kao zbilja loše, prisjetivši se i tri-četiri njihovih promijenjenih odluka u tie-breaku, ali nisu bili samo suci: "Danas, mislim, ništa nije išlo u moju korist, nisam se prilagodio ovoj podlozi, još nisam igrao u ovoj dvorani, (Ledena, op.) a u drugoj dvorani i na terenima za trening mi se podloga činila drugačijom... Ovdje je bilo možda malo brže, definitivno s drugačijim odskokom loptice."

"Ako igram protiv čovjeka koji je uglavnom na osnovnoj liniji, nije lako dobiti, borio se, vraćao sve, nisam ga mogao 'ubiti' svojom igrom... Na nešto bržoj podlozi možda bih više došao do izražaja, mogao bih češće ići naprijed", dodao je 20-godišnji Latvijac, ističući da je za poraz kriv jedino on. Dodig je, po njegovom mišljenju, jako dobro servirao, no ne puno više od toga: "Vrlo je solidan, ali mislim da sam diktirao meč i da sam ga ja izgubio."

Ovakvi porazi se još tu i tamo događaju, no Gulbis unatoč tome smatra da je jači nego lani: "Mislim da ove godine igram puno bolje, bez obzira na rezultate... Moram dobiti nekoliko mečeva i sve će krenuti na bolje, prije ili kasnije."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!