Tenis

"Volio bih da Mario dobije"

Ivor Krapac • četvrtak, 05.02.2009.
"Volio bih da Mario dobije"
Foto: FaH

Nakon pobjede nad Ernestsom Gulbisom za prolazak u četvrtfinale PBZ Zagreb Indoorsa, Ivan Dodig nije dvojio koga bi više volio dočekati u petak među posljednjih osam. Poželio je hrvatski ogled s Marijem Ančićem...

Niz pobjeda Ivana Dodiga na zagrebačkom dvoranskom turniru, započet još u kvalifikacijama, i dalje je na životu. 23-godišnjak iz Međugorja je u osmini finala iznenadio Latvijca Ernestsa Gulbisa i prošao u svoje prvo ATP četvrtfinale u karijeri, osiguravši samom sebi razlog za slavlje kakvom se vjerojatno nije nadao proteklog vikenda na startu kvalifikacijskog puta.

"Kao što sam već rekao jučer, stvarno sam se probao opustiti i odigrati najbolje što mogu. Jako sam sretan da sam uspio dobiti", kazao je Dodig nakon prolaska među posljednju osmoricu, posebno ističući odlično serviranje: "Mislim da sam servirao stvarno dobro, tražio sam se samo u prvih nekoliko gemova. Servis mi je jako pomogao u oba meča, protiv Andrejeva i danas."

U prvom kolu protiv prvopostavljenog Rusa Dodig je igrao u Maloj dvorani Doma sportova, protiv Gulbisa su ga stavili u Ledenu, no to nije napravilo veću razliku: "Mislim da sam stvarno dobro odigrao ovaj meč... Nakon pobjede nad Andrejevim sam već bio puno opušteniji, samopouzdanje je sada zbilja jako visoko."

Suci ga, kaže, nisu previše zanimali, za razliku od Gulbisa koji je kazao da su imali važnu ulogu: "Ovdje je stvarno teško suditi, pogotovo u velikoj dvorani, veći je teren, blješte reflektori... Suci griješe, bilo je pogrešaka, moguće je da ga je to iznerviralo."

S druge strane, Dodigu, čini se, na terenu ništa ne može poremetiti duševni mir, iako, kaže, taj dojam pomalo zavarava: "Oni koji me znaju, znaju da sam 'živac', možda i više od Veića... No, koristilo mi je treniranje u Njemačkoj u posljednjih pola godine, pogotovo mentalno, (trener mu je Jan de Witt, op.) mislim da sam na pravom putu, trener mi je stvarno jako pomogao."

U četvrtfinalu bi volio s druge strane mreže vidjeti poznatijeg sunarodnjaka. Ukoliko Mario Ančić svlada Teimuraza Gabašvilija, u petak ćemo gledati Dodigov ogled s trećim hrvatskim reketom: "Meč protiv Marija bi mi puno pomogao u nastavku karijere, volio bih da on dobije."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!