Tenis

Karlovićeva ukrajinska tuga

Luka Margan • četvrtak, 05.02.2009.
Karlovićeva ukrajinska tuga
Foto: Kristijan Komarica

Ivo Karlović je i drugu godinu u nizu doživio poraz od Serhija Stahovskog na PBZ Zagreb Indoorsu. Lani su se sreli u prvom kolu, Ukrajinac je kasnije otišao do naslova, a ovog četvrtka slavio je u osmini finala...

Branitelj naslova, 22-godišnji Ukrajinac Serhij Stahovski, u ziheraškoj igri u tri seta svladao je trećeg nositelja turnira te 25. tenisača na ulaznoj listi, Ivu Karlovića. Iako su tribine bile ugodno popunjene, meč nije ponudio tenis ekstra kvalitete. Oba tenisača pokazala su da im je prioritet prolaz u sljedeće kolo, a ne ljepota tenisa. Međutim, nije li bit tenisa i jedno i drugo?

Karlović otvara meč svojim servisom, kojeg uz male poteškoće i dobiva. Bitno je naglasiti da je Karlo već u prvom gemu ubacio četiri asa. S druge strane, Ukrajinac je apsolutno staložen i dobiva svoj servis sigurno i uvjerljivo. Vreba grešku protivnika. I dočekao ju je pri rezultatu 4:4 u prvome setu, kada uspijeva oduzeti servis Divu sa Šalate i potom s lakoćom obraniti svoj servis te uzeti set.

Drugi set ponovno otvara naš predstavnik svojim osmim asom u meču. Primjećujemo da je i dalje siguran na mreži, što je i inače jedna od njegovih glavnih odlika. Uz servis, naravno. Do tog trenutka Karlović je sakupio tri duple pogreške, dok Stakhovski kroz cijeli meč servira sigurnije. Hrvat ipak uspijeva breaknuti protivnika pri rezultatu 3:2 te uzeti drugi set rezultatom 6:3.

U završnici meča Sergij Stahovski svojom mirnijom i nadasve ziheraškijom igrom nadmudriti protivnika te pobijediti. Ukrajinac uspijeva sakupiti i šest asova na svom kontu, dok se Karlović zaustavlja na brojci od dvanaest as-servisa. Moglo je to završiti i bolje po Karlovića, ali Hrvat očito nije bio dovoljno hrabar da napadne ovogodišnjeg četvrtfinalista Dohe.

PBZ Zagreb Indoors, 5.2.2009., osmina finala: Stahovski (Ukrajina) - Karlović (Hrvatska, 3) 6:4, 3:6, 6:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!