Tenis

Troicki srušio branitelja naslova

Ivor Krapac • petak, 06.02.2009.
Troicki srušio branitelja naslova
Foto: Sandro Donda

Sergij Stahovski neće obraniti naslov na PBZ Zagreb Indoorsu. 23-godišnji Ukrajinac oprostio se od titule četvrtfinalnim porazom od Srbina Viktora Troickog, koji mu je uzvratio za lanjski poraz u osmini finala ovog turnira. U polufinale se probio i Čeh Jan Hernych...

Prva dva četvrtfinala singla zagrebačkog Indoorsa nisu nam donijela puno tenisa. Viktoru Troickom trebalo je sat i sedam minuta da sa 6:3 i 6:2 uništi nade Sergija Stahovskog u obranu naslova, dok je Jan Hernych slavio još brže, predajom Nijemca Mische Zvereva pri zaostatku od 5:4 u prvom setu.

Četvrtfinalni ogled drugog srpskog i prvog ukrajinskog reketa uvjerljivo je otišao na stranu Viktora Troickog, 49. na svijetu, koji će za četiri dana proslaviti 23. rođendan. Beograđanin je samom sebi već sada osigurao lijep prijevremeni poklon, a naravno, do kraja tjedna može ga još i uljepšati.

Troicki je prošao uz po dva breaka u svakom setu, dok je posrnuli branitelj naslova imao tri break-lopte u meču, ali bez realizacije.

Srpski broj dva u subotu će dočekati boljeg iz hrvatskog četvrtfinalnog ogleda Marina Čilića i Antonija Veića. Troickom će to biti treće ATP polufinale u karijeri, a drugo u Hrvatskoj. Prije dvije godine bio je među posljednja četiri u Umagu, dok je lani stigao i korak dalje u Washingtonu, uz finalni poraz od Juana Martina Del Potra.

29-godišnji Čeh Jan Hernych probio se u polufinale nakon samo devet odigranih gemova u četvrtfinalu. Mischa Zverev predao mu je nakon izgubljenog servisa kod 4:4 u prvom setu zbog problema s disanjem, zbog kojih je od jutra dvojio hoće li danas uopće izaći na teren. Pokušao je, nije išlo.

Hernych (78.) je, tako, skraćenim putem izborio svoje četvrto ATP polufinale karijere, nakon Aucklanda i Hertogenboscha 2005. i ponovno Hertogenboscha godinu kasnije, kad je došao i do finala.

U Hertogenboschu je oba puta zapeo na Mariju Ančiću, 2005. u polufinalu, godinu kasnije korak do naslova, a i u Zagrebu bi mogao ići na Ančića. Mario će za dolazak do susreta s iskusnim Čehom u drugom hrvatskom četvrtfinalu dana morati preskočiti kvalifikanta Ivana Dodiga.

PBZ Zagreb Indoors, 6.2.2009., četvrtfinale: Hernych (Češka) - Zverev (Njemačka) 5:4, predaja Zvereva, Troicki (Srbija) - Stahovski (Ukrajina) 6:3, 6:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!