Tenis

"Neka ovo pretvore u nešto pozitivno"

Ivor Krapac • petak, 06.02.2009.
"Neka ovo pretvore u nešto pozitivno"
Foto: Davor Sajko

Vodeći hrvatski aduti u četvrtfinalu PBZ Zagreb Indoorsa opravdali su očekivanja protiv slabije rangiranih i manje iskusnih sunarodnjaka. Nakon što je svladao Ivana Dodiga i pridružio se Marinu Čiliću u polufinalu, Mario Ančić bio je zadovoljan onime što je pokazao...

Bio je to relativno lak posao za Marija Ančića, s obzirom da je za uvjerljivih 6:1 i 6:3 morao raditi sat i 23 minute. Ivan Dodig trudio se biti što ravnopravniji, no na koncu, sve je ipak otišlo na stranu favorita.

"Mislim da je početak meča bio krucijalan, startao je malo bolje nego ja, imao break-loptu, a nakon što sam dobio taj gem, mislim da mu kasnije nisam dao nikakvih prilika. Igrao sam dosta solidno, reternirao dobro", komentirao je sedmopostavljeni Ančić nakon pobjede.

"Bez obzira na rezultat, imao je neke šanse, primjerice, 40:0 kad je izgubio servis potkraj prvog seta", dodao je Mario: "Tu se vidjelo malo neiskustvo, ali tijekom meča se vidio i napredak. Ako nastavi ovako, bit će dobar, da nisam odigrao ovako kvalitetan meč bilo bi opasno."

Dodig i Antonio Veić bili su glavna priča turnira, toliko neočekivani da su se za njihovim pobjedama povlačile i dvojbe u regularnost. "Teško je u tenisu govoriti o brojkama, ali kad uđeš u četvrtfinale ATP turnira, mislim da imaš kvalitetu biti stalno tu... Veića nisam toliko gledao, ali Ivan me oduševio igrom."

"Sve čestitike obojici, želim da se negativnost koja se vukla za njihovim pobjedama pretvori u nešto pozitivno. Sada su osjetili da mogu, neka se, kad se vrate na Challengere, sjete koga su dobili, volio bih da im to pomogne u nekim teškim mečevima", zaključio je treći hrvatski reket.

Mario u polufinalu čeka starog poznanika, 29-godišnjeg Čeha Jana Hernycha, protiv kojeg ima 4-0 u međusobnom omjeru. Sjetio se da su igrali dosta puta, u glavi su ostale tri pobjede, iznenadilo ga je da ima i jednu više.

"Ostala su još četvorica u ždrijebu, svatko želi dobiti, igrati finale", najavio je Ančić: "Svog idućeg suparnika znam jako dobro, a pogotovo se sjećam meča u finalu Hertogenboscha, (2006., op.) tada je bilo teško. Voli igrati ravno, to izgleda pomalo kruto, preferira tenis starog stila s ravnim udarcima... Morat ću ga maknuti s crte, voli kontrolirati i forhendom i bekhendom, probat ću ga natjerati korak unatrag i voditi igru."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!