Tenis

"Igrao sam dobar tenis"

Luka Margan • petak, 06.02.2009.
"Igrao sam dobar tenis"
Foto: Davor Sajko

Nakon meča u kojem je pokazao da zna i može te da je jedina stvar koja mu trenutno nedostaje iskustvo, Veić je izašao pred novinare i otvorio dušu. Unatoč porazu u četvrtfinalu, Lošinjanin je zadovoljan prikazanim na ovogodišnjem izdanju Zagreb Indoorsa i nada se da će mu ovakva igra ubuduće omogućiti ulaz među sto najboljih tenisača...

"Definitivno sam ušao u meč malo nervozno te sam se dodatno prepao kada sam vidio publiku. To se odrazilo na početak meča kad mi je Čilić oduzeo servis te je prvi set ubrzo otišao na njegovu stranu", izjavio je mladi Antonio Veić. Dodao je kako se nervoza osjetila kod obojice, što je kulminiralo i većim brojem grešaka:"Osjetio sam da je i Marin malo nervozan te da neuobičajeno griješi. Međutim, ja sam svojim nastupom i više nego zadovoljan."

Također, Veić je pun hvale za svojeg prijatelja Čilića te je sasvim realan što se meča tiče:"Ipak je Marin 20. igrač svijeta i kada se k tome pridoda činjenica da ga nikad nisam pobijedio, mogu biti apsolutno zadovoljan. Ipak je on iskusniji od mene i kada je trebalo dobiti poen - on je to i učinio. U drugom setu pokazao sam da mu donekle mogu parirati te da ovakvom igrom u skorijoj budućnosti mogu očekivati i bolji plasman."

U moru pitanja, koja su ga salijetala sa svih strana a na koja je mladić zdušno odgovarao, ne red je došlo i pitanje o skorašnjim nastupima:"Nema razloga da ne nastupim na idućem Futuresu jer bi to značilo da se bojim poraza od slabije plasiranog protivnika, što nije istina. Odigrat ću još tri turnira, a potom se vraćam na svoju podlogu - zemlju."

Za kraj, Veić se zahvalio obitelji što mu pruža podršku i što su mu omogućili da radi to što voli. Iz njegovih izjava iščitava se apsolutna skromnost i zahvalnost, što je veliko osvježenje u današnjem svijetu. "Zahvalan sam obitelji što su mi omogućili da u potpunosti bezbrižno igram tenis. Zasad nemam u planu upisati fakultet budući da u potpunosti uživam u tenisu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisTop temaATP Tour
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!