Tenis

"Još uvijek sam viši"

Goran Markuš • petak, 06.02.2009.
"Još uvijek sam viši"
Foto: Davor Sajko

Prvi hrvatski polufinalist Zagreb Indoorsa, Marin Čilić nije prezadovoljan danas pokazanim, no svjestan je da je današnji meč bio jedan od onih koje jednostavno mora odraditi na putu do samog vrha...

"Ovo sigurno nije bio najbolji meč niti jednog od nas. Previše sam pazio na svaki poena, nisam ulazio u neke rizičnije lopte - općenito, igrao sam malo prezatvoreno. Nisam se na vrijeme opustio, a samim time nisam niti pogađao ono što bi u ubuduće svakako moram," započeo je nasmiješeni Čilić.

"Vidjelo se da mu je ruka zadrhtala na samom otvaranju meča što sam uspio iskoristiti i privesti ga prilično brzo i bezbolno kraju, no kad se ipak opustio pružao je vrlo snažan otpor. Svakako mu treba čestitati na brojnim izvučenim break loptama, posebice u tie-breaku, no na kraju se sve posložilo ipak za mene", zaključio je Čilić.

Iako im je ovo bio prvi međusobni susret kao seniora Čilić i Antonio Veić dobro se znaju iz juniorskih dana, no niti u ta vremena Lošinjanin nije uspio upisati niti jednu pobjedu protiv trenutno prvog hrvatskog reketa: "Nismo već zaista dugo igrali, no istina, niti u mlađim danima nije me uspio pobijediti za što je primarno bila zaslužna moja visina.

"Mislim da je i naša prošlost utjecala na njegovu današnju igru. Bilo je to vidljivo već na samom otvaranju meča, a i kasnije kad mu se stisnula ruka u odlučujućim trenutcima. I da, naravno, velika je prednost što sam još uvijek viši", s osmijehom na licu izjavio je Čilić.

U polufinalu Marina čeka vrlo neugodan Srbin, Viktor Troicki: "Riječ je o vrlo neugodnom igraču. Gledao sam ga ovdje malo protiv Ljube i moram priznati da zna iznenaditi. Ne poklanja puno poena, čvrst je na izmjenama i dobro se kreće. Međutim, ukoliko ću dobro servirati i tako si omogućiti nekoliko malo lakših poena nadam se da ću uspjeti svladati i tu prepreku."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!