Tenis

"Nije mi dao puno šansi"

Ivor Krapac • petak, 06.02.2009.
"Nije mi dao puno šansi"
Foto: Davor Sajko

Pet pobjeda dugi uspješni niz Ivana Dodiga započet u kvalifikacijama PBZ Zagreb Indoorsa prekinut je u četvrtfinalu. Mario Ančić bio je izazov previše, do novog iznenađenja nije mogao...

Ivan Dodig želio je ovaj izazov, a nakon što je iskusio kako je igrati protiv jednog od vodećih hrvatskih igrača, sada je svjestan i gdje stoji u odmjeravanju snaga s jačim sunarodnjacima.

"Kao što sam jučer najavljivao, mogu biti sretan što sam igrao protiv Marija, mislim da je odigrao odlično i nije mi pružio puno šanse", kazao je 23-godišnji Međugorac nakon poraza: "Što se mene tiče, stvarno sam zadovoljan ovim turnirom. No, kao što me svih ovih dana služio servis, danas baš i nije."

Mario Ančić izrekao je niz komplimenata na ono što je Dodig pokazao u Zagrebu, Ivanu je to, naravno, bilo drago čuti: "Puno mi znači ako Mario tako misli o meni. Vjerujem da nisam slučajno dobio 20. i 40. na svijetu, ovo će mi puno značiti i ubuduće ću se truditi da bude još ovakvih rezultata."

Posebne nervoze, tvrdi, nije bilo: "U mojim ranijim mečevima nije bilo tako puno gledatelja kao danas, ali nisam bio toliko nervozan. Dobro sam počeo, no u drugom-servis gemu sam s dvije duple ispustio 40:15, tu sam malo izgubio ritam... U drugom setu sam ga vratio, no tad je on odigrao jako dobro."

"To da igram protiv Marija mi je bilo u podsvijesti, možda bi bilo lakše da sam s druge strane imao nekog drugog", zaključio je Dodig priču o četvrtfinalu.

Ukoliko nastavi kao u Zagrebu, Ivan bi mogao biti na oku izborniku Goranu Prpiću kao potencijalni kandidat za Davis Cup reprezentaciju s obzirom da se, kako kaže, opredijelio za Hrvatsku u nastavku karijere. Podsjetimo, do početka prošle sezone nastupao je za BiH, nakon što je u mlađim danima već bio pod hrvatskom zastavom.

Šansa da bude uz reprezentaciju barem kao šesti ili sedmi igrač, zasad kao pomoć na treningu, izgleda mu prihvatljivo: "Bilo bi mi stvarno jako drago kad bih mogao trenirati sa svim našim najboljim igračima, to mi bi bila čast, svakako bih se odazvao."

Reprezentativna priča ipak je nešto dalja Dodigova budućnost, bliža mu je trebala biti s nastupom na Futuresu u Zagrebu, koji se igra sljedećeg tjedna, no na tom turniru ga neće biti: "Imam malo problema s nogom još od Koubeka u kvalifikacijama, moram vidjeti kako odjaviti taj turnir jer je rok za odjavu prošao, ali sigurno neću igrati."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!