Tenis

Ančić praši dalje

Ivor Krapac • petak, 06.02.2009.
Ančić praši dalje
Foto: Davor Sajko

Drugi hrvatski četvrtfinalni dvoboj na PBZ Zagreb Indoorsu okončan je kao i prvi - bez iznenađenja. Mario Ančić pokazao se prejakim za Ivana Dodiga...

Nije to bio klasik od meča, tek rutinsko potvrđivanje tko je 29., a tko 425. tenisač svijeta - Ivan Dodig nije bio na razini iz ranijeg dijela turnira, primjerice, jučerašnje pobjede nad Ernestsom Gulbisom, ali i da je bio bolji, Mario Ančić uvijek je u stanju pokazati nešto više. Ovog puta bilo je dovoljno za pobjedu sa 6:1 i 6:3.

Bilo je nešto teže nego će reći rezultat, uostalom, za 16 odigranih gemova trebali su sat i 23 minute, a sedmopostavljeni hrvatski adut slavio je uz tri breaka u prvom i jedan u drugom setu.

Početak meča sugerirao je da će borba biti još izjednačenija. Dodig je iskoristio obostranu startnu nervozu i u drugom gemu imao prvu break-loptu, a nakon što je nije iskoristio, novu priliku u tom setu nije dobio.

U nastavku su stvari bile nešto izjednačenije. Dodig se u drugom gemu drugog seta izvukao iz nevolja zadržavši servis uz dvije spašene vezane Ančićeve break-lopte (15:40), da bi kod 2:2 imao i svoju priliku, break-loptu koju je Mario izvukao bekhendom na crtu u dugoj izmjeni.

Odlučujući break trećeg hrvatskog reketa dogodio se u osmom gemu. Ančić je poveo sa 6:1, 5:3 i nakon toga bez ikakvih problema dovršio stvar na servisu za meč.

Marija sutra čeka polufinale protiv Čeha Jana Hernycha, dok Dodig može biti zadovoljan obavljenim u Zagrebu bez obzira što danas nije uspio pokazati više. Ipak je iz kvalifikacija do prvog ATP četvrtfinala u karijeri, a protiv Ančića je ionako bilo teško tražiti nešto posebno.

PBZ Zagreb Indoors, 6.2.2009., četvrtfinale: Ančić (Hrvatska, 7) - I. Dodig (Hrvatska, Q) 6:1, 6:3.

Parovi, četvrtfinale: Petzschner/Peya (Njemačka/Austrija) - Hanley/Kerr (Australija) 6:4, 7:6(5).

Polufinale: Kas/Wassen (Njemačka/Nizozemska, 4) - Aspelin/Vizner (Švedska/Češka, 2) 6:2, 2:6, 10:7.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!