Tenis

Zaslužena pobjeda iskusnijeg

Goran Markuš • petak, 06.02.2009.
Zaslužena pobjeda iskusnijeg
Foto: Davor Sajko

Jedna od hrvatskih senzacija na ovogodišnjem izdanju Zagreb Indoorsa, Antonio Veić nakon pobjede protiv iskusnog Canasa i Koroleva nije uspio svladati i drugog nositelja turnira, Marina Čilića koji je znao iskoristiti očit respekt kod svojeg današnjeg protivnika i tako osigurati svoj polufinalni dvoboj sa Srbinom Troickim...

Već na samom otvaranju meča, usprkos svojem prvom asu, respekt Antonio Veića prema trenutno prvom hrvatskom reketu, Marinu Čiliću bio je i više nego očit. Nakon dvije duge izmjene Veić radi i dvostruku servis pogrešku što Čiliću vrlo rano otvara dvije break lopte. Prvu je propustio, no ne i drugu.

Naredna četiri gema vidjeli smo prilično čvrst servis obiju tenisača, a svoj prvi poen na servis Čilića Veić upisuje tek u šestom gemu seta. Nove loše vijesti za Veića dolaze u sedmom gemu kada ponovno radi dvije servis pogreške, a nakon što izvlači nove dvije break lopte čvrstom igrom s osnovne crte Čilić uzima drugi servis protivnika i bježi na 5:2 da bi mirnom igrom na svojem servisu priveo prvi set kraju.

Ipak, Veić puno ozbiljnije i hrabrije ulazi u drugi set i već kod 1:0 uspijeva breaknuti Marina koji već u idućem gemu, ponajviše zahvaljujući odličnoj igri na mreži, vraća "milo za drago". Do kraja seta Veić se pošteno namučio na gotovo svakom svojem servisu, a najteže je bilo kod 2:2 kada je morao izvući čak tri break lopte.

Mirni ostatak seta kulminira posljednjim servisom Čilića kada kod 40:30 glavni sudac poništava odluku pomoćnog iako je loptica očigledno izašla izvan terena. Međutim, novim asom Čilić gasi sve sumnje i drugi set odlazi u tie-break.

Sa velikih 4:0, odnosno 5:1 Marin odlično otvara sedmu igru, no Veić koji je već sad na glasu kao tenisač koji ne odustaje lako, odlično odgovara i vraća se u egal kod 6:6. Međutim, iskustvo Čilića ipak je presudilo i čvrstom dugom izmjenom Marin prvo uzima poen, a nakon toga odličnim servisom i pobjedu kojom je osigurao svoj nastup u polufinalu turnira gdje ga željno iščekuje Srbin Viktor Troicki.

PBZ Zagreb Indoors, 6.2.2009., četvrtfinale: Veić (Hrvatska, WC) - Marin Čilić (Hrvatska, 2)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!