Nogomet

Beckham među Capellovih 23

Maja Giljanović • nedjelja, 08.02.2009.
Beckham među Capellovih 23
Foto: EPA

Fabio Capello nije ravnodušan na igre Davida Beckhama u Milanu. Engleski je izbornik pozvao 33-godišnjaka među 23 koji konkuriraju za prijateljsku utakmicu protiv Španjolske...

Istrči li 11. veljače Beckham na travnjak u Sevilli dostići će Bobby Mooreovih rekordnih 108 nastupa u engleskom dresu. Inače, apsolutni rekorder je Peter Shilton, no Moore drži rekord po broju nastupa među igračima u polju. Prethodni pokušaj je neslavno propao - Talijan na njega, naime, nije računao u pobjedi Engleske nad Nijemcima u Berlinu prošlog studenog.

Capello je prvi put u krug reprezentativaca pozvao Carltona Colea i Jamesa Milnera, a nema primjerice Waynea Rooneyja koji se još oporavlja od ozljede butnog mišića iz siječnja, dok je nastup Emilea Heskeyja došao u pitanje te ovisi o težini ozljede zadobivene u jučerašnjem trijumfalnom prolazu njegove Aston Ville Blackburnom.

25-godišnji Cole je procvjetao pod Zolom u West Hamu. Bivši igrač Chelseaja postiže golove kao na traci - šest primjerice na zadnjih osam utakmica koliko Čekičari ne znaju za poraz, a Milner je poziv zaslužio sjajnim igrama u Villinom dresu.

Među 23 čak su šestorica iz redova nekadašnjeg (1982.) europskog prvaka iz Birminghama - Heskey, Milner, Luke Young, Gareth Barry, Ashley Young i Gabriel Agbonlahor.

Vraćaju se prvi put nakon slavlja u Zagrebu Rio Ferdinand i Ashley Cole (Kazahstan u listopadu).

Na popisu su još i vratari Robert Green (West Ham), Joe Hart (Manchester City) i David James (Portsmouth), obrambeni Wayne Bridge (Manchester City), Phil Jagielka (Everton), Glen Johnson (Portsmouth), John Terry (Chelsea) i Matthew Upson (West Ham), veznjaci Michael Carrick (Manchester), Stewart Downing (Middlesbrough), Frank Lampard (Chelsea) i Shaun Wright-Phillips (Manchester City) te napadač Peter Crouch (Portsmouth).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!