Košarka

Dramom i šetnjom do polufinala

Borna Rupnik • srijeda, 18.02.2009.
Dramom i šetnjom do polufinala
Foto: Davor Sajko

Put četvorice polufinalista Kupa Krešimira Ćosića prema Zadru završio je očekivanim rezultatima, iako se taj put nekim favoritima pokazao mnogo trnovitijim nego što su ga bili zamislili...

Branitelj naslova Zagreb imao je najteži četvrtfinalni zadatak. Gostovanje u Podsusedu protiv Cedevite za tada pomalo obeshrabrenu momčad iz Trnskog nije bilo posebno ugodno, ali je izborena vrlo vrijedna pobjeda.

Zabok, Kvarner, Cedevita i Trogir u četvrtfinalu Kupa

Zagreb CO prvi polufinalist

Ciboni prvo zagorsko slavlje

Zadrani se spasili blamaže

Split CO u polufinalu

U neizvjesnom je susretu (79:73) putnik na Final Four odlučen tek u posljednjim minutama, a junaci su među Mravima bili Andrej Štimac i Petar Babić. Važna je bila i mirnoća s linije slobodnih bacanja u ključnim trenucima, dok je Ante Tomić dobro koristio praznine pod košem domaćina.

Svoj je posao najbezbolnije odradila zagrebačka Cibona. Vukovi su u Zaboku dominirali od prve minute, a konačnih +29 zorno dočarava odnos snaga na terenu. S 20 se poena posebno iskazao Earl Calloway, a trener Velimir Perasović stigao je pružiti priliku i mladom Tomislavu Zubčiću.

Iznenađenje je na pomolu bilo u Trogiru. Istoimeni domaćin u posljednjoj je četvrtini nadoknadio sedam koševa zadarske prednosti i odveo susret u produžetke (85:85). Međutim, Zadrani su tada ubačajima Damira Rančića, Marlona Garnetta i Jere Macure ipak smogli snage svladati negostoljubive Trogirane (95:87).

Bilo je to dobro upozorenje za zadarsku momčad koja se kasnije izborila za domaćinstvo te se može pouzdati u dodatni vjetar u leđa i dobre rezultate kojima će nezgodna pustolovina u Trogiru brzo pasti u zaborav.

Splićani su pred svojom publikom svladali momčad riječkog Kvarnera koja je rezultatski priključak držala samo u prvom poluvremenu. Na krilima Andrije Stipanovića, Siniše Štembergera i Zorana Vrkića Split je naposljetku uvjerljivo slavio (96:75), a trener Teo Čizmić bio je najzadovoljniji probuđenom obranom u nastavku susreta.

U redovima Žutih nakon te se pobjeda pojavila nada da bi se završnica Kupa mogla igrati u Spaladium Areni, no Split će svoje ambicije ipak morati nešto ostvariti nešto sjevernije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!