Nogomet

Cibalia testira dužinu Hajdukove klupe

Bernard Jurišić, Ante Jukić • utorak, 03.03.2009.
Cibalia testira dužinu Hajdukove klupe
Foto: Bruno Karadža

Dvije prvenstvene pobjede protiv Dinama i Intera Hajdukovce produžile su dobro raspoloženje među Hajdukovcima. Red je na kupu, na Poljud stiže Cibalia, a Hajdukov trener Ante Miše odmorit će neke igrače i pokušati dokazati da uistinu ima "dugu klupu"...

Šest bodova je na kontu, barjak je zabijen na vrh prvenstvene ljestvice i red je na trenutak skrenuti na "drugi kolosjek". Bez obzira što se kup često tretira "utješnom nagradom", trofeja željni Hajdukovci nikako ne shvaćaju neozbiljno to natjecanje.

Hajdukova želja je da se sezona uspješnog preoblikovanja kluba proslavi "trostrukom krunom", što nikad dosad ni jednom hrvatskom klubu nije uspjelo. Dvoranska titula je u džepu, zauzeto je prvo mjesto i u "stadionskom", u kupu se stiglo do polufinala. A u njemu vrebaju Vinkovčani, koji su znali biti "crna mačka" za splitsku momčad u ovom natjecanju.

Vezane vijesti

Trener Ante Miše najavio je želju već u prvoj utakmici riješiti pitanje prolaska u finale, a dodatni impuls dat će mu i činjenica da vrata stadiona ipak neće biti zaključana za navijače. Iako je termin nezgodan, 15:30 sati tijekom radne srijede, nema sumnje da će poljudske tribine i ovog puta biti dobro popunjene. Tisuću i jedan razlog danas će se smišljati kako bi se ranije "kidnulo" s posla, a po starom dobrom običaju tribine će svoj konačan izgled dobiti tek negdje oko 16 sati.

Usprkos želji da se već u prvom susretu osigura što bolji rezultat za vinkovački uzvrat, Miše će protiv Cibalije odmarati nekoliko važnih igrača. "Kičmi" momčadi Vejić - Andrić - Kalinić najavljen je odmor, pa će ovo biti idealna prigoda da Hajdukovci pokažu koliko im je zaista "duga" klupa. Vejićevo mjesto trebao bi zauzeti Jurica Buljat, Kalinićevo Oremuš ili Bartolović, a Andrićevo Linić ili Rosso.

Nogometaši Cibalije nisu imali previše vremena za uživanje u prvom bodovnom ulovu proljetnog dijela sezone. Još se emocije nakon prvenstvene pobjede nad Varteksom nisu ni ohladile, a već su se nebesko-plavi našli u autobusu koji ih je odveo put Splita, na megdan nezaustavljivom Hajduk. Trener Vinkovčana Stanko Mršić svjestan je kolike su šanse njegove momčadi u ovoj utakmici:

"Treba li uopće trošiti riječi na kvalitetu Hajduka i njihove rezultate u posljednje vrijeme? Ni puno jače momčadi od Cibalije ne bi se trenutno mogle smatrati favoritom na Poljudu."

Ipak, nakon što je "istresao bombone" na račun Splićana, Mršić je iznio uvjerenje da Cibalia "dolje" može biti više od protivnika koji će, eto, samo uveličati još jednu pobjedu vodeće momčadi HNL-a. Osim u onim poznatim frazama o "uvijek nepredvidljivom Kupu" i "okrugloj lopti", strateg nebesko-plavih šansu vidi u tradicionalno dobrim nastupima prvoligaša s Bosuta u gradu podno Marjana.

"Cibalia je u Splitu uvijek dobro prolazila, pogotovo u kup utakmicama. Od svojih igrača tražim pravi pristup i maksimalno zalaganje kroz svih 90 minuta, a siguran sam da će tako i biti. Uostalom, ako im igranje na Poljudu nije dovoljan motiv, onda je bolje da se i ne bave nogometom", rezolutan je bio Mršić, naglasivši da su i u nebesko-plavom taboru sretni što se dvoboj ipak neće odigrati pred praznim tribinama.

Iako nije sa sigurnošću mogao izdiktirati jedanaestoricu kojom će se suprotstaviti Mišinim jurišnicima, Mršić je rekao kako ne namjerava puno "dirati" u pobjedničku momčad iz susreta s Varteksom. Sigurno je samo da neće igrati nedovoljno spremni Krešimir Makarin, umjesto koga će od prve minute krenuti strijelac pobjedničkog pogotka u nedjelju, Ivan Baraban.

Utakmica je na rasporedu u 15:30 sati, a moći ćete je pratiti UŽIVO na Sportnet.hr.

Hrvatski kup, polufinale, prva utakmica, 15:30h:

Hajduk: Subašić - M.Buljat, J.Buljat, Pandža, Šerić - Gabrić, Linić, Skoko, Tomasov - Ibričić, Oremuš.

Cibalia: Burcsa - Radotić, Leutar, Medvid, Milardović - Mazalović, Pavličić, Husić, Andričević - Malčić, Baraban.

Hrvatski Kup

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!