FA kup, četvrtfinale, 07.03.2009, 13:30 h
Coventry City
Coventry City 0:2 Chelsea
Chelsea

Chelsea prvi polufinalist FA kupa

Marin Vuković • subota, 07.03.2009.
Chelsea prvi polufinalist FA kupa
Foto: EPA

Chelsea je ušao među četiri najbolje momčadi ovosezonskog izdanja FA kupa, na gostovanju u Coventryju svladali su istoimenu momčad s 2:0.

Rutinskom predstavom protiv Coventryja momčad Guusa Hiddinka nastavila je niz dobrih rezultata i plasirala se u polufinale engleskog FA kupa. Coventry je pokazao dobru igru, nije se preplašio velikog protivnika, ali im je u završnici napada nedostajalo kvalitete, probojnosti i ideje, pa je pobjeda zasluženo otišla na adresu drugoplasiranog premierligaša.

Chelsea je do vodstva došao u 15. minuti nakon velike pogreške domaće obrane, koju je iskoristio Didier Drogba, uzeo loptu i zaobišao vratara Coventryja te poentirao za rano vodstvo.

Utakmica je definitivno riješena 17 minuta prije kraja nakon sjajno izvedenog kontranapada i točne lopte Ricarda Quaresme za Brazilca Alexa, koji je u maniri napadača postavio konačnih 2:0. Chelsea tako ostaje u igri za osvajanje ovog trofeja, a Guus Hiddink je i dalje "gospodin 100%".

Večeras u 18 sati i 15 minuta igra se još jedna četvrtfinalna utakmica, na Craven Cottageu će Fulham dočekati lidera prvenstva Manchester United. Sutra je na rasporedu četvrtfinalni susret Evertona i Middlesbrougha te zaostala utakmica osmine finala između Arsenala i Burnleya.

FA kup

četvrtfinale

Coventry City0:2Chelsea
Fulham0:4Manchester United
Everton2:1Middlesbrough
Arsenal2:1Hull City

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!