FA kup, četvrtfinale, 07.03.2009, 18:15 h
Fulham
Fulham 0:4 Manchester United
Manchester United

Tevez i Rooney razbili Fulham

Marin Vuković • subota, 07.03.2009.
Tevez i Rooney razbili Fulham
Foto: EPA

Još jednim uvjerljivim izdanjem Manchester United je nastavio svoj pohod prema još jednom ovosezonskom trofeju. Crveni vragovi su na Craven Cottageu golovima Waynea Rooneya i Carlosa Teveza uvjerljivo svladali Fulham i plasirali se u polufinale FA kupa.

Dva od pet mogućih trofeja Manchester United je ove sezone već pospremio u svoje vitrine, no najvažnija tri još uvijek su "u igri". Sjajnim nastupom na uvijek neugodnom Craven Cottageu aktualni je prvak večeras izborio svoje mjesto i među četiri najbolje momčadi FA kupa.

Gosti iz Manchestera već su u ranoj fazi utakmice ugasili svaku nadu igračima Fulhama da na svom travnjaku, koji zbog svojih malih dimenzija mnogima stvara probleme, mogu doći do iznenađenja. Nakon kornera u 20. minuti Wayne Rooney je glavom prebacio loptu do danas iznimno raspoloženog Carlosa Teveza, a ovaj iz teške pozicije proslijedio loptu u mrežu.

Petnaest minuta kasnije sve je praktički bilo riješeno. Tevez je povukao loptu "u leđa" Fulhamovoj obrani i potom opalio s preko 20 metara, pogodivši gornji lijevi kut Fulhamova gola. Gosti su mogli na odmor i uvjerljivijim rezultatom, no Rooney je s nekoliko metara uspio pogoditi vratnicu.

Napadaču engleske reprezentacije u drugom je poluvremenu ipak pošlo za rukom upisati se među strijelce. Već na samom početku nastavka s ruba kaznenog prostora poslao je točnu loptu u donji lijevi kut i Unitedu osigurao visokih 0:3, a domaćina je četvrtim pogotkom dokrajčio Ji-Sung Park devet minuta prije kraja.

FA kup

četvrtfinale

Coventry City0:2Chelsea
Fulham0:4Manchester United
Everton2:1Middlesbrough
Arsenal2:1Hull City

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!