Nogomet

Ispraviti dojam iz Kupa

Mihaela Bradovski, Ante Jukić • subota, 07.03.2009.
Ispraviti dojam iz Kupa
Foto: Sandro Donda

Pred nogometašima Zagreba i Cibalije četvrta je utakmica ovoga proljeća. Poraženi u Kupu sutra će u Kranjčevićevoj tražiti bolju igru, ali i njenu konkretizaciju. Posebno se to odnosi na domaći sastav koji ne želi niti razmišljati o novom neuspjehu na vlastitom terenu...

Očekivanja Ulice pjesnika usmjerena su i uoči Cibalije samo prema jednome - pobjedi domaćeg sastava. S oscilacijama su "bijeli" nastavili i ovoga proljeća, a start protiv Intera i dalje je vrlo neugodna uspomena. "Ne mogu biti zadovoljan, kako ću biti zadovoljan utakmicom protiv Intera? No mogu biti zadovoljan našim drugim susretom i rezultatom protiv Croatije, ali i početkom protiv Dinama. I mene zanima kako ćemo odigrati sada, bilo bi neozbiljno da se dovedemo u tu poziciju kao u prvome kolu. Složili smo takvu momčad da izbjegnemo stresove koji nam se javljaju i ja se nadam da će tako i biti. Sigurno je da nikoga ne podcjenjujemo, ali i to kako i dalje imamo želju doći do četvrtog mjesta i da ćemo sve učiniti da do nje i dođemo."

Strateg Pjesnika Luka Pavlović i u susretu s Cibalijom još jednom mora posegnuti za "rezervnim rješenjima". Tri žuta kartona, koliko ih je sakupio do sada stopostotni Marko Kartelo natjerale su stratega "bijelih" da i četvrtu utakmicu za redom krene sa različitom obrambenom linijom. Na Kartelovu će stopersku poziciju bočni Ivanković dok će veznjak Pejić, baš kao i u susretu sa Sesvećanima, paziti na lijevi bok. "Ivanković je i ranije igrao na poziciji stopera, a nama protiv Cibalije, koja će svoje prilike tražiti preko kontra napada, treba kvalitetan proboj po bokovima. U samom razvoju igre iz obrane tu ćemo kvalitetu imati preko Pejića i Mujdže. Mislim da ćemo s njima dvojicom imati jednu prednost u igri."

A treću će utakmicu za redom napadač Jurendić startati na desnom krilu. "Došli smo u tu situaciju zbog Abdurahimija koji je dugo bio izvan stroja zbog bolesti, tražili smo rješenje, a kako se Jurendić nametnuo protiv Sesveta i sutra će započeti na toj poziciji. Međutim, mi na njega i dalje gledamo kao na perspektivnog napadača. Grgić nije otpao, nije nitko od igrača koje imam u konkurenciji, ali on nije u pravoj formi, odnosno onakav kakav bi mogao biti. Što se pak Parlova tiče, on je u srijedu odigrao jednu trkački iscrpljujuću utakmicu i sutra će započeti sa klupe." Piškora je ozljeda protiv Dinama na desetak dana odvojila od terena, pa će Zagrebov dvojac u napadu i u nedjelju biti Vugrinec i Krstanović. "Činjenica je da i Vugrinec može bolje, on je i doveden da bude prevaga. A bolje može i Krstanović koji je pripreme odradio jako dobro."

Samo su dva puta u dosadašnjem dijelu prvenstva nogometaši Cibalije izgubili na domaćem terenu. Punim plijenom na stadionu uz Bosut osladili su se tek Osijek i Zagreb, a upravo je poraz od Pjesnika najavio veliku bodovnu sušu Vinkovčana u jesenskom dijelu prvenstva, koja je bila kobna za bivšeg trenera Srećka Lušića. Nedjeljni dvoboj s igračima Luke Pavlovića Vinkovčanima je, tako, prilika za izravnavanje računa, ali i za konačno jednu pravu predstavu u gostima, kojih se od nebesko-plavih u ovom prvenstvu i nismo baš nagledali.

Iako svjestan da je visoki poraz od Hajduka u kupu malo pokvario atmosferu u momčadi, Stanko Mršić siguran je da to neće utjecati na nedjeljnu izvedbu njegovih igrača: "Sigurno da postoji žal zbog olako izgubljene utakmice, no Hajduk je prošlost, već od srijede navečer naše su misli u potpunosti okrenute Zagrebu. Uostalom, Pjesnici su također glatko poraženi od Dinama, tako da možemo reći da u nedjeljni međusobni dvoboj ulazimo s istih startnih pozicija", rezimira strateg nebesko-plavih, koji je svoje mišljenje o Pavlovićevoj momčadi sažeo ovako: "Radi se o mladom i poletnom sastavu, ali i sastavu protiv kojeg se definitivno može igrati. Zagreb nije momčad koja ubija igru."

Bude li trener Pjesnika uoči utakmice na kaseti gledao posljednje nastupe vinkovačkog prvoligaša, neće puno toga vidjeti. Stanko Mršić je, naime, za Kranjčevićevu najavio podosta ispremiješanu početnu jedanaestoricu, tako da bi od prve minute trebali krenuti igrači poput Duvnjaka i Lukačevića, koji još nisu ubilježili niti jedan službeni nastup u nebesko-plavom dresu. Ovaj drastični "rez" Mršić objašnjava lošim prezentacijama svoje momčadi na prethodna dva gostovanja (Zadar u prvenstvu, Hajduk u kupu), ali i činjenicom da čak deset igrača ima dva žuta kartona. S obzirom da je sljedeći gost grada na Bosutu preporođeni Hajduk, u stručnom stožeru su zaključili kako je neke standardne igrače bolje sačuvati za taj dvoboj. Koliko god utakmica u Zagrebu za Vinkovčane bila važna, bijelo ipak nije "bilo".

1. HNL, 21. kolo, Zagreb - stadion u Kranjčevićevoj, 15.30:

Zagreb: Škorić - Mujdža, Mikulić, Ivanković, Pejić - Jurendić, Šovšić, Jugović, Špičić - Krstanović, Vugrinec

Cibalia: Burcsa - Duvnjak, Mešić, Leutar, Matić - Babić, Milardović, Mazalović, Lukačević - Malčić, Baraban

1. Hrvatska nogometna liga

  • Rezultati
  • Ljestvica

21. kolo

Slaven Belupo1:0Inter-Zaprešić
Hajduk1:0Sesvete
Zagreb0:0Cibalia
Varaždin2:0Zadar
Šibenik3:0Rijeka
Osijek0:2Dinamo
1Dinamo 3371:26+4574
2Hajduk 3359:25+3468
3Rijeka 3350:44+656
4Slaven Belupo 3346:39+755
5Zagreb 3338:39-147
6Šibenik 3344:35+946
7Osijek 3340:41-141
8Cibalia 3333:53-2038
9Inter-Zaprešić 3341:50-936
10Varaždin 3341:55-1435
11Zadar 3328:49-2129
12Sesvete (-1)3331:66-3525

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!