FA kup, četvrtfinale, 17.03.2009, 20:45 h
Arsenal
Arsenal 2:1 Hull City
Hull City

Arsenal izborio polufinale FA kupa

Marin Vuković • utorak, 17.03.2009.
Arsenal izborio polufinale FA kupa

Arsenal je impresivnom predstavom u drugom poluvremenu utakmice na Emiratesu uspio preokrenuti rezultat i svladati Hull City, te se plasirati među četiri najbolje momčadi ovosezonskog izdanja FA kupa.

Eduardo da Silva nije konkurirao za sastav koji je Arsene Wenger suprotstavio Hull Cityju u četvrtfinalnoj utakmici FA kupa. Naš je reprezentativac i dalje ozlijeđen, a u više navrata večeras pokazalo se koliko je nedostajao u napadu Topnika.

Usprkos tome, Arsenal je uspio izboriti pobjedu premda je nakon prvih 45 minuta gubio s 1:0, što je mnoge vratilo nekoliko mjeseci unazad kada je Hull City u prvenstvenoj utakmici odnio bodove s Emiratesa. Pogodak Nicka Barmbyja iz 13. minute Tigrovima je dao nadu da mogu ponoviti takav rezultat, no to se ipak nije dogodilo.

U nastavku utakmice Arsenal je prebacio u višu brzinu i doslovno opsjedao vrata gostiju. Gotovo je nevjerojatno što su sve promašili napadači Topnika do 74. minute kada je Robinu van Persieju napokon pošlo za rukom zatresti mrežu Hull Cityja.

Gosti su se i nakon primljenog pogotka grčevito branili i pokušali izboriti barem ponovljenu utakmicu pred svojim navijačima, no šest minuta prije kraja William Gallas je glavom pospremio loptu u mrežu za 2:1. Gosti su protestirali zbog vrlo dvojbene situacije i mogućeg zaleđa, ali pogodak je priznat.

U polufinalu FA kupa Arsenal će se sastati s londonskim rivalom Chelseajem, susret će se igrati na Wembleyu, 18. travnja.

FA kup

četvrtfinale

Coventry City0:2Chelsea
Fulham0:4Manchester United
Everton2:1Middlesbrough
Arsenal2:1Hull City

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!