Rukomet

"Zaključili smo da nismo pehisti"

Borna Rupnik • subota, 07.03.2009.
"Zaključili smo da nismo pehisti"
Foto: Kristijan Komarica

Celjanima poslije utakmice nije preostalo drugo nego čestitati zagrebačkim rukometašima na ulasku u četvrtfinale Lige prvaka, dok je dvojac na kormilu Croatia osiguranja najzadovoljniji ispunjavanjem zadataka na terenu...

Na konferenciji za medije poslije susreta Zagreb Croatia osiguranja i Pivovarne Laško iz Celja prednost su dobili gosti, koji su naposljetku samo uveličali slavlje u punom Domu Sportova.

"U ovom trenutku samo možemo čestitati suparnicima na plasmanu u nastavak natjecanja. Bili su bolji u svim segmentima igre, radili su što su željeli, a atmosfera u dvorani je bila izvrsna. Zagreb je odigrao jednu od najboljih utakmica u Ligi prvaka", rekao je slovenski trener Tone Tiselj.

Vezane vijesti

Hrvat u celjskim redovima, Renato Sulić, također je mogao samo komplimentirati Zagrebašima: "Imaju odličnu ekipu i mjesto im je u četvrtfinalu. Mi smo dali sve od sebe da napustimo parket dignute glave".

Ponajbolji u redovima zagrebačkog sastava bio je najomiljeniji Slovenac u hrvatskoj metropoli, vratar Gorazd Škof, koji je svojim sunarodnjacima u par navrata zaključao svoj gol. "Razgovarali smo prije utakmice u svlačionici i zaključili da valjda nismo takvi pehisti da se ne izvučemo nakon pobjede u Chamberyju. Veseli me puna dvorana, a bodovi su nam bili imperativ. Sad ćemo mirno spavati", kaže Škof.

Senjanin Maglajlija vrlo je burno proživljavao dvoboj, a objasnio je i zašto: "Cijelo smo vrijeme imali osjećaj da nam Celje puše za vratom. Uopće nismo gledali rezultat i zato smo punih 55 minuta držali onako visok ritam.".

Naravno, pohvale su bile neizbježne, ali trener Zagreba vidi i prostor za napredak: "Prezadovoljan sam. Ključan je bio naš domaći poraz od Chamberyja, nakon toga nije nam preostalo drugo nego pobijediti u sve tri preostale utakmice. Bašić i ja usadili smo igračima svoju filozofiju, a oni su reagirali na željeni način. Nas dvojica moramo čestitati i sami sebi", u duhovitom tonu zaključuje Maglajlija.

Mirko Bašić osvrnuo se i na dane uoči utakmice: "Priprema je bila teška jer je Tonči Valčić bio bolestan, a Lazarov još jučer nije uopće mogao pucati na gol. Danas je pucao solidno", s osmijehom dodaje Bašić, naglašavajući da je najvažnija bila obrana.

"Igrači su motivirali sami sebe i željeli smo primiti što manje pogodaka, a zabijati lake golove iz kontre i polukontre. Kad je Celje zaigralo agresivniju obranu, upali smo u crnu rupu, ali mislim da možemo i do polufinala, to nam je cilj.".

Pritom je dodao i da Zagreb nije izgubio nijednu utakmicu u gostima: "Nemamo kompleksa, a taj podatak pokazuje vrijednost igrača. Ničime nisu impresionirani i koga god izvučemo, morat će odigrati vrlo dobro da nas izbaci".

Recept za četvrtfinale ponudio Gorazd Škof: "Ako budemo zdravi i ako nam osmorica igrača budu igrali na ovakvoj vrhunskoj razini, možemo svašta". Nepoželjna su samo dva protivnika, kaže Maglajlija: "Sasvim je svejedno hoćemo li biti prvi ili drugi u grupi. Samo da ne dobijemo Kiel ili Ciudad Real".

Svoje je viđenje utakmice prije odlaska u svlačionicu ponudio i Mirza Džomba: "Bilo je odlično, fenomenalno. Sad možemo u miru čekati nedjelju i rasplet skupine. Bitno je izbjeći Ciudad Real, a nadamo se što lakšem protivniku".

Liga prvaka - Glavna runda - grupa 2

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

RK Zagreb31:18Celje Pivovarna L.
Rhein-Neckar Löwen40:25Chambéry
1Rhein-Neckar Löwen 6188:164+248
2RK Zagreb 6176:158+188
3Chambéry  6177:178-18
4Celje Pivovarna L. 6149:190-410

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!